Club Brugge-supporters moeten geen vertrek van MPH naar nationale ploeg vrezen

© BELGA
Redactie KW

Bart Verhaeghe, sinds kort ondervoorzitter van de Belgische Voetbalbond en ook voorzitter van de Technische Commissie, weet heel zeker dat Michel Preud’homme zich geen kandidaat zal stellen voor de vacante functie van bondscoach van de Rode Duivels.

Dat heeft hij vrijdag verklaard op de persconferentie over de stopzetting van de samenwerking met Marc Wilmots.

‘MPH’, de succescoach van het Club Brugge van Bart Verhaeghe, staat al lang met stip op één om bondscoach van de Rode Duivels te worden en zeker na het vertrek van Wilmots zal zijn naam steeds luider klinken. Verhaeghe zelf is echter klaar en duidelijk. “Michel mag wat mij betreft zijn kandidatuur indienen, maar ik weet heel zeker dat hij dat niet zal doen. Hij is dus geen kandidaat. Michel heeft nog een contract bij Club Brugge (eind vorig seizoen zegde hij nog voor een jaar toe, nvdr) en zal dat ook respecteren”, klonk het. “Daar ken ik hem goed genoeg voor.”

Van Gaal

Preud’homme wordt het volgens Verhaeghe dus niet, andere geïnteresseerden hebben nu een tweetal weken de tijd om hun kandidatuur in te dienen. Begin augustus volgen er gesprekken met kandidaten, de bond hoopt rond half augustus een nieuwe bondscoach te kunnen voorstellen.

De KBVB verduidelijkte nog dat het de komende weken geen commentaar of reactie zal geven op eventuele speculaties in de media. “Of Louis van Gaal een kans maakt? We zullen wel zien of hij zijn kandidatuur indient”, klonk het nog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier