Club Brugge strikt Braziliaanse spits Wesley Moraes

Redactie KW

Club Brugge heeft zo zijn derde wintertransfer beet.

De Braziliaan Wesley Moraes tekende een contract voor 3,5 seizoenen (met optie) in het Jan Breydelstadion, zo kondigde blauw-zwart vrijdag aan. De 19-jarige aanvaller van 1,92 meter komt over van de Slovaakse eersteklasser Trencin.

“Wesley is een balvaste aanvaller die ook met de rug naar doel kan spelen. Het is een jonge speler met veel potentieel die toch al bewezen heeft inzetbaar te zijn wanneer nodig”, weet coach Michel Preud’homme. “We hebben al verschillende goede spitsen in onze kern, maar met Wesley halen we een profiel dat we nog niet hadden.”

Moraes genoot zijn opleiding bij Itabuna in eigen land. Afgelopen zomer koos de jonge centrumspits voor een avontuur in Slovakije, waar hij in 18 duels 6 keer de weg naar het doel vond en 4 assists gaf. In de tweede voorronde van de Champions League scoorde Moraes twee doelpunten bij Steaua Boekarest. Trencin, de ex-ploeg van AA Gent-winger Moses Simon, werd evenwel uitgeschakeld.

Voor Club Brugge is het de derde aanwinst deze wintermercato. Eerder bereikte FCB een overeenkomst met de Franse verdediger Benoît Poulain (KV Kortrijk) en de Franse doelman Ludovic Butelle (Angers).

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier