Club Brugge speelt zonder Refaelov, Djuricic vervangt Defour bij Anderlecht

Lior Refaelov speelt zondag niet tegen Anderlecht. © BELGA
Redactie KW

In het mogelijk beslissende titelduel tegen RSC Anderlecht kan Club geen beroep doen op sterkhouder Lior Refaelov.

De Israëliër is niet fit geraakt voor de wedstrijd. In de basiself wordt hij vervangen door de Braziliaan Claudemir. Voor het overige brengt Club-coach Michel Preud’homme de verwachte namen aan de aftrap, dezelfde elf waarmee Club vorig weekend met 1-4 ging winnen in Gent.

Bij Anderlecht kan Besnik Hasi niet rekenen op de geblesseerden Steven Defour, Andy Najar en Ivan Obradovic. Verdediger Kara is nog geschorst. Filip Djuricic is bij de Brusselaars op het middenveld de vervanger van Defour.

Een uur voor de aftrap is de spanning te snijden in en rond het Jan Breydelstadion, waar de Brugse supporters al vroeg verzamelden. De Brugse spelersbus werd door duizenden fans verwelkomd aan het stadion.

Met de aloude kraker tussen Club Brugge en Anderlecht valt zondagnamiddag mogelijk het doek over het seizoen 2015-2016 in de Jupiler Pro League. Als Club wint van Anderlecht, zijn de Bruggelingen immers met nog twee speeldagen voor de boeg zeker van de eerste landstitel in elf jaar. De vorige titel van blauw-zwart dateert al van 2005. Zondag is het dag op dag elf jaar geleden dat het team van de Noorse coach Trond Sollied Anderlecht op 2-2 hield, wat volstond voor een dertiende titelfeest. Van de huidige spelersgroep maakte Timmy Simons (39) toen de viering mee, ook assistent-coach Philippe Clement was als centrale verdediger van de partij.

Eerste keer winnen tegen Anderlecht dit seizoen

Als Club de titel wil pakken, moet er zondag voor eigen publiek wel gewonnen worden van Anderlecht en dat is dit seizoen nog niet gelukt. Op de derde speeldag in POI ging blauw-zwart met het kleinste verschil onderuit (1-0) in het Astridpark en ook in de reguliere competitie werd er twee keer verloren tegen Anderlecht (1-4 in Brugge en 3-1 in Anderlecht). De drie punten van de zege zouden twee speeldagen voor het einde van de competitie voor een Brugse voorsprong van zes punten zorgen, onoverbrugbaar voor Anderlecht omdat Club als leider aan POI is begonnen en dus bij gelijke stand altijd voor Anderlecht blijft.

Bij een zege voor de bezoekers komt Anderlecht dan weer op gelijke hoogte van Club en moeten de West-Vlamingen een week later met het mes op de keel naar Zulte Waregem. Voor paars-wit wacht er dan de lastige verplaatsing naar Racing Genk. Op de slotspeeldag op 22 mei krijgt Club Brugge de buren uit Oostende over de vloer en ontvangt Anderlecht het Zulte Waregem van Francky Dury.

(Belga)