Club Brugge sleept nog een punt uit de brand tegen Standard

28/08/16 om 16:29 - Bijgewerkt om 16:31

Op de vijfde speeldag van de Jupiler Pro League speelden Club Brugge en Standard 2-2 gelijk. Björn Engels scoorde pas in blessuretijd de gelijkmaker.

Club Brugge sleept nog een punt uit de brand tegen Standard

© BELGA

Bijna exact één jaar na de 7-1-pandoering kwam Standard zondagnamiddag opnieuw op bezoek in het Brugse Jan Breydelstadion. Beide ploegen waren onder de verwachtingen aan het seizoen begonnen en de trainers schudden hun ploeg dan ook flink dooreen. Bij Club stonden vijf nieuwe namen aan de aftrap in vergelijking met vorige week in Kortrijk. Dion Cools, Hans Vanaken en Abdoulay Diaby verhuisden naar de bank, Lior Refaelov en Boli Bolingoli zijn geblesseerd. Ricardo van Rhijn, Claudemir, Felipe Gedoz, Jelle Vossen en Wesley Moraes waren de nieuwkomers in de basis. Ook bij Standard vier wijzigingen in vergelijking met vorige week. De geblesseerden Jean-François Gillet en Ibrahima Cissé werden vervangen door Guillaume Hubert en Birama Touré. Voorin begonnen Jean-Luc Dompé en Ryan Mmaee aan de match ten nadele van Benito Raman en Edmilson.

Eerste kans meteen raak

Club Brugge was van bij de start de meest dominante ploeg en kon ook een paar keer dreigen, maar het waren de bezoekers die op voorsprong kwamen toen ze voor het eerst aan de overkant geraakten. Mmaee werkte zich voorbij Engels en bediende Touré, die helemaal vrijstaand kon binnenduwen. Club probeerde wel te reageren, maar moest toch even bekomen van die opdoffer. Op het half uur leek Vossen dan de gelijkmaker te scoren, maar de Limburger werd terecht afgevlagd voor buitenspel. Club bleef domineren, maar kon in die eerste helft niet meer scoren. Ook enkele discutabele beslissingen van scheidsrechter Vertenten leidden tot frustratie bij de supporters en de trainers. Zo moest Preud'homme net voor de rust tot de orde geroepen worden door de man in het oranje.

Club Brugge sleept nog een punt uit de brand tegen Standard

© BELGA

Gelijkmaker van Gedoz

De tweede helft begon uitstekend voor blauw-zwart, want al na acht minuten kon Gedoz al glijdend de gelijkmaker scoren. Vreemd genoeg leek Club na de doelpunt de controle over de wedstrijd te verliezen en het mocht blij zijn dat Dompé twee minuten na de 1-1 op de lat mikte. Vijf minuten daarna jaagde Butelle de supporters dan weer de stuipen op het lijf door aan de zijlijn de bal knullig te verliezen aan Goreux, maar Engels kon de voorzet wegwerken met het hoofd. Preud'homme reageerde door Diaby en Vanaken in de strijd te gooien, maar het was Vossen die de mooiste kans van allemaal kreeg. Zijn schot spatte echter uiteen op de binnenkant van de paal. Even later werd een poging van diezelfde Vossen nog net op tijd afgeblokt door Laifis.

Blunder van Butelle

Uiteindelijk leken de bezoekers toch de drie punten mee te nemen naar Luik. Butelle gooide verkeerde uit, Scholz profiteerde en Edmilson kon afwerken. Club leek af te stevenen op een eerste nederlaag in meer dan acht maanden, maar dat was buiten Engels gerekend. De verdediger kopte diep in blessuretijd alsnog de gelijkmaker tegen de touwen na een voorzet van invaller Anthony Limbombe. Club blijft dus wel ongeslagen in eigen huis, maar zeven op vijftien zijn geen cijfers over naar huis te schrijven. Bij Standard valt het af te wachten of dit gelijkspel zal volstaan om trainer Ferrera in het zadel te houden. Nu volgt een interlandbreak, binnen twee weken gaat Club op vrijdagavond al op bezoek bij Waasland-Beveren. Standard krijgt dan Racing Genk over de vloer.

(KPL)

Club Brugge sleept nog een punt uit de brand tegen Standard

© BELGA

Doelpunten: 14' Touré (0-1), 53' Gedoz (1-1), 85' Edmilson (1-2).

Club Brugge: Butelle, van Rhijn, Engels, Denswil, De Bock, Simons, Claudemir (76' Vanaken), Vormer, Gedoz (66' Diaby), Vossen, Moraes (85' Limbombe).

Standard: Hubert, Goreux, Scholz, Laifis, Fiore, Enoh, Touré, Trebel (88' S Mmaee), Dossevi, Dompé (69' Edmilson), Ryan Mmaaee (76' Mbenza).

Gele kaarten: 15' De Bock, 39' Hubert, 42' Gedoz, 45' Dossevi, 67' Goreux.

Scheidsrechter: Bart Vertenten.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!