Club Brugge schiet weinig op met gelijkspel bij Legia Warschau

Club Brugge heeft zijn eerste punt in de groepsfase van de Europa League beet.

Blauw-Zwart speelde donderdag in zijn derde wedstrijd in groep D 1-1 gelijk op het veld van de Poolse vicekampioen Legia Warschau, Davy De fauw en Michal Kucharczyk waren de doelpuntenmakers.

De fauw opent de score

Club had zijn eerste twee wedstrijden in groep D zwaar verloren – met 5-0 bij Napoli en met 1-3 van Midtjylland – en wist dus dat het moest oogsten in de Poolse hoofdstad. FCB begon goed aan de partij, had het duel onder controle en na enkele kleinere mogelijkheden was het Davy De fauw die in de 39e minuut de score opende. Hij reageerde alert toen doelman Kuciak een inzet van Mechele niet kon klemmen. Daarna kreeg Club nog kansen, beide teams trokken echter met een 0-1 tussenstand naar de kleedkamers.

Na de pauze kregen de fanatieke thuissupporters een volledig ander Legia te zien en zes minuten na rust stond de 1-1 al op het bord. Het was Kucharczyk die na een voorzet van Ivan Trickovski (ex-Club Brugge) de gelijkmaker in doel tikte. Na de 1-1 kregen beide teams nog enkele uitstekende mogelijkheden om op voorsprong te komen. Bruzzese en Kuciak redden echter uitstekend op pogingen van Jodlowiec en Izquierdo en een doelpunt van diezelfde Izquierdo werd afgekeurd wegens buitenspel. Het bleef 1-1, een puntendeling waarmee beide teams weinig opschieten in de stand.

Napoli alleen leider

In de andere wedstrijd in groep D ging Napoli met 1-4 winnen bij het Deense Midtjylland. De Italianen, zonder de geblesseerde Dries Mertens, staan zo met negen op negen alleen aan de leiding in de stand. Daarna volgen Midtjylland (6), Legia (1) en Club (1). De top twee stoot door naar de zestiende finales, op speeldag vier ontvangen de Bruggelingen op donderdag 5 november Legia en krijgt Napoli de Deense kampioen over de vloer.