Club Brugge plukt Zimbabwaan Marvelous Nakamba weg bij Vitesse

© BELGA
Redactie KW

Dat kondigden de Bruggelingen aan op hun website. Indien hij slaagt voor zijn medische testen, tekent Nakamba een contract van vier seizoenen in het Jan Breydelstadion.

Marvelous Nakamba moet bij Club de opvolger worden van Timmy Simons, die een ‘rustiger’ laatste jaar wil doormaken.

De 23-jarige Nakamba streek in de zomer van 2012 neer in Europa bij het Franse Nancy. Voordien hij in het voorjaar nog stage gelopen bij Cercle Brugge, maar daar kwam geen contract uit voort. In de Ligue 2 kwam Nakamba maar tot twee wedstrijden, maar dat volstond voor Vitesse om hem voor het seizoen 2014-2015 vast te leggen.

In de Eredivisie ontbolsterde de 6-voudig Zimbabwaans international de voorbije drie seizoenen helemaal. Na 77 wedstrijden voor de Arnhemnaars wacht hem nu de moeilijke taak in Brugge boegbeeld Timmy Simons op te volgen. Met Vitesse eindigde Nakamba het afgelopen seizoen op de vijfde plaats in de Eredivisie en won hij de KNVB Beker.

Nakamba is al de zesde Brugse transfer voor komend seizoen. Eerder kwaman al doelman Hubert (Standard), verdedigers Mera (Deportivo Cali) en Masovic (Cukaricki) en aanvallers Acolatse (Westerlo) en Dennis (Zorya Luhansk) de Brugse gelederen versterken.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier