Club Brugge plukt Kenneth Vermeer op huurbasis weg bij Feyenoord

© BELGA
Redactie KW

Club Brugge heeft vrijdag al zijn tweede nieuwe doelman van deze wintermercato vastgelegd.

Blauw-zwart strikte de Nederlander Kenneth Vermeer, die op huurbasis overkomt van Feyenoord. De Bruggelingen bedongen ook een aankoopoptie. Eerder deze maand haalde de competitieleider ook al de Russische keeper Vladimir Gaboelov naar het Jan Breydelstadion.

De 32-jarige Vermeer kreeg zijn opleiding bij Ajax en debuteerde in september 2006 in de hoofdmacht van de Ajacieden. Een seizoen op huurbasis van Willem II (2007-2008) buiten beschouwing gelaten, stond Vermeer acht seizoenen onder contract bij Ajax. Hij kwam er tot 138 officiële duels, maar maakte in de zomer van 2014 – na zijn basisplaats te zijn kwijtgeraakt door een ernstige knieblessure – de overstap naar aartsvijand Feyenoord.

In Rotterdam was Vermeer in zijn eerste twee seizoenen basisspeler. Vorig seizoen, in het kampioenenjaar van Feyenoord, verloor hij zijn basisplaats – opnieuw mede door een blessure – aan de Australiër Brad Jones. In totaal kwam de vijfvoudig Nederlands international in Rotterdam tot 84 wedstrijden. Dit seizoen bleef zijn aandeel beperkt tot één bekerduel en één partij in de Champions League.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier