Club Brugge plaatst zich vlot voor 1/8ste finales van Beker van België

In eigen huis won Club Brugge woensdagavond met 6-1 van tweedeklasser Eendracht Aalst.

Michel Preud’homme koos ervoor om te roteren. Zo mocht Davy De fauw nog eens aan een wedstrijd beginnen als rechtsachter en centraal achterin speelden Björn Engels en Brandon Mechele samen. Ook kapitein Timmy Simons en Victor Vazquez kregen rust. Hun plaatsen werden ingenomen door Francisco Silva en Fernando Menegazzo. Voorin maakte Nicolas Castillo zijn rentree na enkele weken blessureleed. Bij de bezoekers was het vooral uitkijken naar de prestatie van Tjendo De Cuyper, een voormalig jeugdproduct van Club die als postbode in Brugge werkt.

Goal en assist Storm

In een bijzonder mager gevuld Jan Breydelstadion lag de wedstrijd al na een kwartier in een beslissende plooi. Club besliste de match in één dolle minuut. Eerst kwam een schot van Nikola Storm op het hoofd van Nicolas Castillo terecht en de Chileen vond zo meteen opnieuw de weg naar het doel. Nauwelijks zestig seconden later mocht de Aalstse doelman zich al een tweede keer omdraaien. Deze keer was het Nikola Storm die de bal tegen de touwen trapte. Voor de Maldegemnaar zijn eerste doelpunt in het eerste elftal van Club. Blauw-zwart behield daarna het overwicht zonder echt een versnelling hoger te moeten schakelen. José Izquierdo en Davy De fauw kregen nog kansjes, maar aan de pauze stond het 0-2.

Rookbommen uit Aalst

Aan de rust hield Preud’homme Castillo in de kleedkamer. Hij werd vervangen door Tom De Sutter. Het begin van de tweede helft werd ontsierd door enkele rookbommen van de talrijk meegereisde Oost-Vlaamse supporters. Scheidsrechter Denis Vanbecelaere dreigde er zelfs even mee te wedstrijd stop te zetten. Die tweede helft ging aanvankelijk op hetzelfde gezapige tempo verder als de eerste. Na een kwartier kreeg blauw-zwart een strafschop na een fout van doelman Kevin Van Den Noortgaete op Tom De Sutter. Bij afwezigheid van Timmy Simons zette Felipe Gedoz zich achter de bal en de Braziliaan faalde niet.

Tweede penalty

Ondanks die 3-0-achterstand leek Eendracht Aalst even een vuist te kunnen maken. Na een knappe aanval scoorde Gianni De Neve de 3-1 en Club leek wat onder de druk te komen, maar twee minuten na het bezoekende doelman kopte Tom De Sutter de geruststellende 4-1 binnen. Eendracht Aalst berustte nadien in zijn lot en twee minuten na de 4-1 werd het zelfs nog 5-1 na een strafschopdoelpunt van José Izquierdo, die meteen daarna vervangen werd door Ruud Vormer. Nadien speelde blauw-zwart rustig de match uit en in blessuretijd werd het zelfs nog 6-1 via Tom De Sutter. In de volgende ronde nemen de Bruggelingen het in eigen huis op tegen KV Kortrijk, dat met 1-3 won van tweedeklasser OH Leuven.

Doelpunten: 13′ Castillo (1-0), 14′ Storm (2-0), 61′ Gedoz (pen., 3-0), 73′ De Neve (3-1), 75′ De Sutter (4-1), 77′ Izquierdo (pen., 5-1), 91′ De Sutter (6-1).

Club Brugge: Ryan, De fauw, Engels, Mechele, De Bock, Silva, Menegazzo, Gedoz (64′ Vazquez), Storm, Castillo (46′ De Sutter), Izquierdo (78′ Vormer).

Eendracht Aalst: Van Den Noortgaete, Smet (55′ K. Janssens), De Neve, Bogaerts, Van Belle, Lievens, Van Damme, P. Janssens, De Cuyper, Vansimpsen (71′ Koulibaly), Martin (55′ De Greef).

Gele kaarten: 33′ Castillo, 34′ De Cuyper.

Scheidsrechter: Denis Vanbecelaere.