Club Brugge plaatst zich eenvoudig voor de halve finale van de Belgische beker

Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Abdoulay Diaby scoorde tweemaal voor Club Brugge in Westerlo en verzekerde zijn ploeg zo van een ticket voor de halve finale.

Club Brugge moest in Westerlo zijn plaats in de halve finale proberen af te dwingen. Michel Preud’homme had voor Björn Engels een eerste basisplaats in petto. Hij kreeg in de defensie het gezelschap van Brandon Mechele, Davy De fauw en Laurens De Bock. Op het middenveld kreeg Hans Vanaken een basisplaats en voorin speelden Felipe Gedoz, Abdoulay Diaby en José Izquierdo. Op de bank zaten onder andere Stefano Denswil, Thomas Meunier en Jelle Vossen. Victor Vazquez bleef ziek achter in Brugge. Bob Peeters maakte met zijn opstelling duidelijk dat de competitie absolute prioriteit krijgt in Het Kuipje. Er stonden maar liefst negen nieuwe namen in de ploeg in vergelijking met afgelopen vrijdag. Enkel Kenneth Schuermans en Jarno Molenberghs behielden hun plaats in de ploeg.

Diaby opent de score

Club nam meteen het heft in handen en al na zeven minuten leek Diaby op weg naar de 0-1. De Brugse topschutter omspeelde doelman Van Hout, maar werd dan nog gestuit door een tackle van Petkovic. Op het kwartier kreeg Diaby een nieuwe kans na een foutje van Van Hout, maar zowel de Malinees als De fauw konden niet profiteren. Twee minuten later werd de score dan toch geopend. Diaby werd diep gestuurd door Gedoz en deze keer liet hij de kans niet liggen. Blauw-zwart behield daarna de controle, maar toch kon Westerlo beter in de wedstrijd komen. Op het half uur claimde de thuisploeg een strafschop voor handsspel van Engels, maar scheidsrechter Geldhof beoordeelde het als een aangeschoten bal. Op slag van rust kreeg Westerlo een mooie kans via Aoulad, maar Bruzzese bokste de bal weg.

Diaby maakt het af

In het openingskwartier van de tweede helft viel bijzonder weinig te beleven. Club controleerde de wedstrijd, maar vergat het aanvankelijk af te maken. Bob Peeters koos er dan maar voor om met Gounongbe een extra spits in te brengen. In de 65ste minuut moest Van Hout wel eens zijn kunnen tonen op een prima kopbal van Engels. Zes minuten later viel de wedstrijd in een beslissende plooi. Ruyssen werkte Diaby tegen de grasmat en Geldhof wees naar de stip. Diaby zette zelf de penalty om in de rechterbovenhoek. Drie minuten na die 0-2 viel bijna de 1-2, maar Gounongbe zag zijn schot voorlangs gaan. Ook Aoulad kon nog eens uithalen, maar deze keer lag Bruzzese goed in de hoek. Club Brugge plaatst zich zo al bij al gemakkelijk voor de halve finale, waarvoor morgenavond geloot wordt na de wedstrijd tussen Standard en KV Kortrijk.

Doelpunten: 17′ Diaby (0-1), 72′ Diaby (penalty, 0-2).

KVC Westerlo: Kristof Van Hout, Kenneth Schuermans (17′ Mitch Apau), Gilles Ruyssen, Nikola Petkovic, Arno Verschueren, Jarno Molenberghs (60′ Frederic Gounongbe), Robin Henkens, Mohammed Aoulad, Nils Schouterden, Kevin Koffi, Younes Bnou Marzouk (46′ Benji De Ceulaer).

Club Brugge: SebastienBruzzese, Davy De fauw, Brandon Mechele, Björn Engels, Laurens De Bock, Timmy Simons, Ruud Vormer, Hans Vanaken, Felipe Gedoz (84′ Tuur Dierckx), Abdoulay Diaby (87′ Claudemir), José Izquierdo (67′ Lior Refaelov).

Gele kaarten: 5′ Verschueren.

Scheidsrechter: Frederik Geldhof.