Club Brugge plaatst zich als eerste voor de 1/8ste finale van de Beker van België

Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Club Brugge won dinsdagavond in eigen huis met 3-1 van Lommel United.

Club Brugge had een bekerreputatie hoog te houden. Blauw-zwart is met elf eindzeges recordhouder in de bekercompetitie en stond de voorbije twee jaar telkens in de finale. Michel Preud’homme liet voor het treffen met Lommel United, dat in eerste klasse B aantreedt, enkele sterkhouders rusten, maar trad toch nog met een héél competitief elftal aan. Van een B-ploeg was dus geen sprake, maar Club had het aanvankelijk moeilijk om het tempo hoog te houden. Tot overmaat van ramp kwamen de net voorbij halfweg de eerste helft op voorsprong via Adesanya.

Twee goals voor rust

De landskampioen werd zo wakker geschud en kon nog voor de rust orde op zaken stellen. Eerst zorgde Vormer voor de gelijkmaker en in de blessuretijd van de eerste helft borstelde Gedoz een vrije trap tegen de netten: 2-1. In een onverbodige tweede helft hadden de Limburgers geen antwoord meer in huis. Limbombe zorgde net voorbij het uur voor de 3-1-eindcijfers. Club plaatste zich zo als eerste club voor de 1/8ste finale van de Beker van België. Woensdagavond wordt daarvoor geloot.

Doelpunten: 26′ Adesanya (0-1), 38′ Vormer (1-1), 45+2′ Gedoz (2-1), 63′ Limbombe (3-1).

Club Brugge: Ludovic Butelle, Dion Cools, Timmy Simons, Benoît Poulain, Laurens De Bock, Ruud Vormer (83′ Ricardo van Rhijn), Claudemir, Hans Vanaken (73′ Nikola Storm), Felipe Gedoz (87′ Boli Bolingoli), Abdoulay Diaby, Anthony Limbombe

Lommel United: Jesse Bertrams, Bart Goossens, Glenn Neven, Toon Lenaerts, Timo Cauwenbergh, Yassin Gueroui, Giel Deferm, Ridwana M’Barki (67′ Geert Gerben), Sam Valcke (58′ Alexandre De Bruyn), Jason Adesanya, Christophe Bertjens (74′ Marko Maletic).

Gele kaarten: Gueroui, Cools, Gedoz, De Bock, Deferm.

Scheidsrechter: Lawrence Visser.