Club Brugge pakt zonder glans de drie punten bij Waasland-Beveren

Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Club Brugge sloot zondagavond de 23ste speeldag in de Jupiler Pro League af met een 1-2-overwinning op bezoek bij Waasland-Beveren.

Net als vorige week tegen Moeskroen-Péruwelz gunde trainer Michel Preud’homme, die zondag zijn 57ste verjaardag vierde, enkele sterkhouders rust tegen Waasland-Beveren. Zo startten onder andere Timmy Simons, Stefano Denswil en Lior Refaelov op de bank. Achterin stond opnieuw het duo Björn Engels en Brandon Mechele en op het middenveld keerde Mikel Agu terug in de ploeg. Voorin speelden flankspelers José Izquierdo en Felipe Gedoz in steun van diepe spits Jelle Vossen. Waasland-Beveren ziet sinds enkele weken het degradatiespook opnieuw opdoemen, maar na het 3-3-gelijkspel bij KV Oostende had Stijn Vreven weinig reden tot wijzigen. Demi Milosevic is wel geblesseerd en werd vervangen door Floriano Vanzo.

Tweemaal Engels

Beide ploegen begonnen met aanvallende intenties aan de wedstrijd en het eerste schot op doel kwam van Schrijvers, die de vuisten van Butelle uittestte. Op het kwartier ging Vossen goed voorbij Buatu, maar niemand was gevolgd om de pass van de Limburger binnen te duwen. Op de daaropvolgende hoekschop kopte Engels de 0-1 tegen de touwen. Club bleef doorduwen en Vormer en Cools waren dicht bij een tweede Brugse treffer, maar allebei vonden ze Henkinet op hun weg. Izquierdo trapte ook nog eens voorlangs. Net voorbij het halfuur viel echter de gelijkmaker. Engels zette zijn hoofd tegen een schot van Cissé en verraste zo zijn eigen doelman. Op slag van rust leek het zelfs 2-1 te worden, maar het kopbaldoelpunt van Schrijvers werd afgekeurd wegens buitenspel.

Onvermijdelijke Vossen

Al vroeg in de tweede helft kon Club Brugge opnieuw op voorsprong komen. Eerst bracht Henkinet nog redding op een schot van Meunier, maar de bal bleef in Brugs balbezit en uiteindelijk was het de onvermijdelijke Vossen die kon scoren. Drie minuten later leek Izquierdo op weg naar de 1-3, maar de thuisdoelman ging goed in de voeten van de Colombiaan. Nadien lieten de bezoekers zich in slaap wiegen en de thuisploeg kreeg enkele uitstekende mogelijkheden om langszij te komen. Zo werd een kopbal van Vanzo op de lijn gered door Vossen en Schrijvers kreeg wellicht de grootste kans van allemaal, maar de huurling van Racing Genk trapte over. Butelle moest ook nog eens ingrijpen op een schot uit de tweede lijn van Moulin.

Bibberen tot het einde

Club loerde vooral op de counter en kreeg in de laatste tien minuten nog enkele mogelijkheden op de 1-3, maar Gedoz, Vormer en Engels vonden een goed keepende Henkinet op hun weg. Voor de Bruggelingen bleef het zo bibberen tot het einde, maar Butelle liet zich niet meer verrassen. Club blijft dankzij deze overwinning in het spoor van leider AA Gent, dat in de vooravond met 0-3 was gaan winnen bij Standard en zo nog steeds drie punten voorsprong telt op blauw-zwart. Club behoudt op zijn beurt dan weer twee punten voorsprong op Anderlecht. Nu heeft Michel Preud’homme een week de tijd om zijn manschappen voor te bereiden op de komst van Georges Leekens en Sporting Lokeren.

Doelpunten: 15′ Engels (0-1), 32′ Engels (owngoal, 1-1), 52′ Vossen (1-2).

Waasland-Beveren: Henkinet, Jans, Buatu, Coulibaly, Demir, Cissé (62′ Lumanza), Moulin, Vanzo (62′ Myny), Schrijvers, Gano, Langil.

Club Brugge: Butelle, Meunier, Engels, Mechele, Cools (57′ De fauw), Agu (80′ Simons), Vormer, Vanaken, Gedoz, Vossen, Izquierdo (84′ Dierckx).

Gele kaarten: 53′ Cools, 78′ Meunier, 86′ Schrijvers, 95′ Myny.

Scheidsrechter: Sebastien Delferière.