Club Brugge pakt prijs voor sociaal engagement

© BELGA
Redactie KW

Club Brugge en Waasland-Beveren zijn winnaars van Pro League+ Awards, de bekroning voor clubs met de beste sociale werking in de Pro League.

De Club Brugge Foundation, de communitywerking van Club Brugge, behaalde de eerste plaats in de categorie Pro League+ Club, en de W-B Cup, het scholentornooi van Waasland-Beveren werd gelauwerd als beste Pro League+ Project.

Club Brugge haalde het voor medegenomineerden KAA Gent (Voetbal in de Stad) en KVC Westerlo. “Dit jaar gooide Club Brugge hoge ogen door als eerste Belgische team met de zijn foundation en verschillende andere sociale organisaties en boodschappen op het shirt te spelen”, klinkt het. “Ook in Europa zaaide Club respect door als eerste team ooit met de slogan Say no to Racism in de Europa League te spelen. Het sociale engagement van Club Brugge gaat echter verder dan slogans op de borst. Club Brugge is al seizoenen lang één van de leading clubs in de Pro League wat betreft sociaal engagement.”

In de categorie Pro League+ Project haalde Waasland-Beveren het van de medegenomineerden KV Kortrijk, dat met de zilveren award bekroond wordt, en Lierse SK, dat brons om de hals krijgt.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier