Club Brugge opent met doelpuntenkermis tegen Eupen

Landskampioen Club Brugge heeft het nieuwe seizoen swingend ingezet. Blauw-zwart maakte er zondagnamiddag voor eigen publiek een doelpuntenfestival van tegen KAS Eupen: 5-2. Alle goals kwamen van het spitsenduo: Jelle Vossen maakte er drie, Wesley Moraes twee. Klein minpuntje: de te gemakkelijke tegengoals.

De ploeg van Ivan Leko nam in Jan Breydel geen tijd voor een studieronde. Na amper zes minuten hing het leer al tegen de touwen.

Vossen mikte in eerste instantie op Van Crombrugge maar Wesley trof in de rebound wel raak. De 21-jarige Braziliaan stond vorige zondag ook al aan het kanon in de (gewonnen) Supercup tegen Standard.

Vijf minuten later was het bijna 2-0. Groeneveld, een van de nieuwe gezichten in de Brugse basis, schilderde een voorzet op het hoofd van Vanaken. Van Crombrugge had gelukkig voor Eupen een goeie reflex in huis.

In de 24e minuut moest de doelman van de Panda’s zich toch een tweede keer omdraaien. Jelle Vossen zette een strafschop om. Ref Verboomen legde de bal op de stip na tussenkomst van de VAR. Blondelle had in een voorafgaande fase immers een tik verkocht aan Poulain.

Club duwde nu door en amper een minuut later mocht Wesley opnieuw vieren. Na een knappe assist van draaischijf Vanaken vloerde de Braziliaan Van Crombrugge een tweede keer. 3-0 was meteen ook de ruststand.

De tweede helft was zeven minuten oud toen de Brugse fans een vierde keer konden juichen. Vossen scoorde simpel zijn tweede van de namiddag na een goeie actie van Groeneveld.

Diezelfde Vossen en ook Wesley kregen daarna kansen om de forfaitscore op het bord te zetten, maar de goal viel in de 70e minuut aan de overkant. Ocansey tikte een flankvoorzet van Schauerte mooi voorbij Letica, de nieuwe doelman van Club.

Vier minuten later stond het zowaar 4-2. Opnieuw besliste Nathan Verboomen na tussenkomst van de VAR een penalty te fluiten. De videoref zag een overtreding in een duel tussen Ocansey en Mitrovic. De Eupense captain Garcia miste niet.

Kort voor affluiten ging het leer nog een derde keer op de stip. Mulumba ging in de zestien aan het shirt van Poulain hangen en mocht met een tweede gele kaart gaan douchen.

Jelle Vossen scoorde vervolgens zijn derde van de namiddag.