Club Brugge opent het seizoen met simpele zege in Mechelen

Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Op de openingsspeeldag ging kampioen Club Brugge vrijdagavond met 0-2 winnen bij KV Mechelen. José Izquierdo en Dion Cools scoorden de doelpunten.

Vrijdagavond trapten KV Mechelen en Club Brugge het voetbalseizoen 2016-2017 op gang. De landskampioen mocht het vernieuwde AFAS Stadion in Mechelen inhuldigen. In vergelijking met de Supercup van vorige week voerde Michel Preud’homme slechts één wijziging door. Abdoulay Diaby verving voorin Jelle Vossen. Björn Engels startte op de bank, waardoor Timmy Simons opnieuw centraal achterin acteerde. Nieuwkomers Ricardo van Rhijn en Anthony Limbombe begonnen op de bank. Bij KV Mechelen kregen met Yohan Croizet, Nils Schouterden en Zeljco Filipovic drie nieuwkomers hun kans van bij de aftrap. Opvallend: scheidsrechter Sébastien Delferière is voor de derde keer vader geworden en werd in laatste instantie vervangen door Christof Dierick.

Drie minuten, twee goals

Club Brugge domineerde de volledige eerste helft, maar de eerste kansjes waren wel voor de thuisploeg. Het vizier van Matthys en Cocalic stond echter nog niet goed afgesteld. KV Mechelen schreeuwde ook nog om een penalty na een trekfout van Simons op Verdier, maar Dierick wuifde het protest weg. In de 27ste minuut konden de Bruggelingen hun overwicht dan toch omzetten in een voorsprong. Izquierdo scoorde op zijn typische manier: naar binnen komen en trappen. Nauwelijks drie minuten later verdubbelde Cools de Brugse bonus al met een nieuwe knal van buiten de zestien. Nog eens bijna twee minuten later stond het zelfs bijna 0-3, maar Diaby vond doelman Moris op zijn weg. In de slotfase kreeg Croizet aan de overkant nog eens een kans, maar Butelle kon de bal nog in hoekschop tikken.

Debuut van Limbombe

Na de pauze schakelde blauw-zwart een versnelling lager, waardoor er meer evenwicht in het spel kwam. Veel kansen leverde dat de thuisploeg echter niet op. Croizet bleef wel de gevaarlijkste man bij de Mechelaars, maar Vormer gooide zich in de baan van schot bij de grootste kans voor Croizet. Aan de overkant was diezelfde Vormer een paar keer dicht bij de 0-3, maar eerst ging zijn lob over, nadien ging zijn knal net naast en uiteindelijk plaatste hij de bal ook nog eens over het Mechelse doel. Ook De Bock en Vossen kregen nog kansen, maar konden niet scoren. In het slotkwartier gunde Preud’homme ook Limbombe nog zijn debuut bij Club Brugge. De Congolese Belg stond nauwelijks op het veld toen hij al meteen een onterechte gele kaart onder de neus geduwd kreeg.

Weer op verplaatsing

Club speelde uiteindelijk de wedstrijd uit op automatische piloot en heeft zo zijn eerste van twee opeenvolgende verplaatsingen tot een goed einde gebracht. Volgende week gaat de kampioen op bezoek bij KV Oostende, waar het alweer een vernieuwd stadion mag inhuldigen. Pas de week nadien volgt de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Sporting Lokeren. KV Mechelen gaat volgende week op bezoek bij promovendus KAS Eupen op zoek naar zijn eerste punten.