Club Brugge ook tegen Midtjylland zonder Victor Vazquez

© BELGA
Redactie KW

Club Brugge kan donderdag in zijn tweede groepswedstrijd in de Europa League niet op de Spanjaard Victor Vazquez rekenen.

De draaischijf van Blauw-Zwart zit niet in de 20-koppige selectie van de Bruggelingen. “Victor sukkelt met enkele fysieke kwaaltjes”, verduidelijkte coach Michel Preud’homme woensdag op zijn perspraatje. “Hij heeft last aan de lies en de knie”, klonk het. Club ging in zijn openingsduel in groep D met de billen bloot op bezoek bij het Napoli van Rode Duivel Dries Mertens (5-0). Blauw-Zwart doet er dus maar beter aan om de drie punten thuis te houden tegen de Deense landskampioen, die op speeldag één Legia Warschau klopte (1-0).

Preud’homme: “Ons tornooi begint nu pas”

“Ik ben van oordeel dat Napoli in deze groep gewoonweg te sterk is en dat de andere drie clubs een minitornooi spelen met de tweede plaats als inzet”, stelde MPH. “Enkele dagen na onze nederlaag in Napels wonnen zij ook met 5-0 van Lazio, dat wil toch iets zeggen. Zij zijn in principe oppermachtig, de andere drie teams strijden om het tweede ticket voor de zestiende finales. In dat minitornooi speelden Legia en Midtjylland elk één wedstrijd en wij nog geen enkele. Wij beginnen morgen (donderdag) dus aan ons tweede kampioenschap”, klonk het bij Preud’homme. “Als je een ronde verder wil, moet je in ieder geval minstens je thuiswedstrijden winnen. Voor ons is het dus een ideaal moment om punten te pakken.”

Ruud Vormer onderschat Midtjylland niet

Ruud Vormer kijkt uit naar het duel. De Nederlandse middenvelder, al weken in goede doen, beseft wel dat de opponent van donderdag in Jan Breydel niet te onderschatten valt. De Deense kampioen, die zich in de laatste voorronde van de Europa League voorbij het Engelse Southampton wurmde, is volgens Vormer geen te onderschatten ploeg. “Goeie tegenstander die goed compact speelt. Toch moeten we daar thuis van proberen te winnen. Morgen wordt het een heel belangrijke match, al denk ik wel dat het goed komt”, aldus de middenvelder, die ook wist dat de Denen erg gevaarlijk zijn op stilstaande fases. “Dat wordt oppassen, maar we zijn er in ieder geval wel op voorbereid.”

De selectie van Club Brugge: doelmannen Sébastien Bruzzese, Sinan Bolat en Michaël Cordier, verdedigers Thomas Meunier, Dion Cools, Davy De fauw, Brandon Mechele, Oscar Duarte, Jean-Charles Castelletto, Laurens De Bock en Boli Bolingoli, middenvelders Timmy Simons, Claudemir, Ruud Vormer en Hans Vanaken aanvallers Tuur Dierckx, Abdoulay Diaby, Jelle Vossen, Leandro Pereira en José Izquierdo.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier