Club Brugge ontmoet Panathinaikos in derde voorronde Champions League

Club speelde onlangs nog een oefenwedstrijd tegen Panathinaikos. (Foto MVW)
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Om door te stoten naar de vierde en laatste voorronde van de Champions League moet Club Brugge voorbij het Griekse Panathinaikos zien te geraken.

In het Zwitserse Nyon werd deze middag geloot voor de derde voorronde van de Champions League. In het niet-kampioenenspoor behoorde Club Brugge tot de vijf reekshoofden. De mogelijke opponenten waren Young Boys Bern, Sparta Praag, Fenerbahce, Panathinaikos en Rapid Wenen. Club kwam als eerste reekshoofd uit de trommel en werd aan Panathinaikos gekoppeld. Club gaat eerst op bezoek in Griekenland. De heenmatch wordt gespeeld op 28 of 29 juli, de terugwedstrijd in Brugge een week later.

Met Panathinaikos treft blauw-zwart de op papier op één na zwakste tegenstander van de vijf. Enkel Rapid Wenen heeft nog een lagere coëfficient. De Griekse topclub is bovendien ook lang niet meer wat het geweest is. Vorig seizoen werd het in de derde voorronde van de Champions League nog uitgeschakeld door Standard, na een 0-0-gelijkspel op Sclessin en een 1-2-nederlaag in Athene. Vorige week speelde Club op stage in Garderen nog een oefenduel tegen Panathinaikos. Toen won blauw-zwart met 2-1.

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier