Club Brugge ondervindt weinig problemen met Sint-Truiden

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie won Club Brugge zaterdagavond met 3-0 van Sint-Truiden.

Na het gelijkspel van Gent tegen OH Leuven kon Club opnieuw alleen leider worden. STVV kon de punten dan weer nog gebruiken in de strijd om het behoud. Bij Club Brugge was de eerste basisplaats van Wesley Moraes de grootste verrassing. Jelle Vossen begon daardoor op de bank. Achterin vervingen Davy De fauw en Benoît Poulain de geblesseerden Thomas Meunier en Stefano Denswil. Sander Coopman behield zijn basisplaats. Bij Sint-Truiden voerde coach Chris O’Loughlin drie wijzigingen door in vergelijking met de ploeg die vorige week verloor van Zulte Waregem. In doel verving Yves De Winter de geblesseerde William Dutoit. Sascha Kotysch en Damien Dussaut verdrongen Ruben Fernandes en Mamadou Bagayoko naar de bank.

Simons vanop de stip

Na tien minuten leverde het eerste gevaar ook meteen een doelpunt op. Izquierdo werd lichtjes bij de trui getrokken door Dussaut en scheidsrechter Laforge wees naar de stip. Bij afwezigheid van Refaelov nam Simons zijn verantwoordelijkheid en de kapitein trapte de bal laag in de hoek binnen. Twee minuten later was Moraes al dicht bij 2-0. De Braziliaan omspeelde doelman De Winter, maar trapte dan aan de verkeerde kant van de paal naast. Sint-Truiden reageerde met twee kansen in één en dezelfde fase, maar zowel Proschwitz als Mahlangu raakten niet voorbij Butelle. Enkele tellen later kon Izquierdo nog eens dreigen, maar De Winter ranselde zijn pegel uit het doelvlak. Daarna viel er nog weinig te beleven door de vele slordigheden in het spel van beide ploegen.

Club Brugge ondervindt weinig problemen met Sint-Truiden
© BELGA

Rood voor Angban

Aan de rust kwam bij de bezoekers Raman onder een striemend fluitconcert op het veld, maar dat was lange tijd het enige noemenswaardige feit. Op het uur leek Engels dan de 2-0 te scoren, maar de kopbal van de verdediger strandde op de paal. Halfweg de tweede helft krulde Izquierdo nog een bal naast en twee minuten later werd Angban met rood van het veld gestuurd, nadat hij zijn voet op de kuit van Vanaken plantte toen het spel al stil lag. Club profiteerde bijna meteen van die numerieke meerderheid. Izquierdo kreeg te veel ruimte van de Limburgers en trapte van ver binnen. Sint-Truiden kon daar bijzonder weinig tegen inbrengen. Butelle beleefde een heel rustige avond. In de slotfase maakte de ingevallen Vossen er nog 3-0 van.

Alleen aan de leiding

Club komt dankzij deze overwinning opnieuw alleen aan de leiding in de Jupiler Pro League. Het telt nu 61 punten en dat zijn er twee punten meer dan AA Gent en zelfs al negen meer dan Anderlecht, dat verrassend onderuit ging op het veld van Moeskroen-Péruwelz. Op de laatste speeldag gaat blauw-zwart volgende week op bezoek bij OH Leuven, dat nog in volle strijd is voor het behoud. Ook Sint-Truiden moet volgende week nog vol aan de bak om het behoud in de Jupiler Pro League veilig te stellen.

(KPL)

Club Brugge ondervindt weinig problemen met Sint-Truiden
© BELGA

Doelpunten: 12′ Simons (penalty, 1-0), 75′ Izquierdo (2-0), 85′ Vossen (3-0).

Club Brugge: Butelle, De fauw, Engels, Poulain, De Bock, Simons, Claudemir, Vanaken (86′ Pereira), Coopman, Moraes (67′ Vossen), Izquierdo (78′ Dierckx).

Sint-Truiden: De Winter, Dussaut (46′ Bagayoko), Erichot, Kotysch, Rherras (84′ Rodrigues), Gerkens, Angban, Mahlangu, Tchenkoua (46′ Raman), Proschwitz, Cuevas.

Gele kaarten: 10′ Dussaut, 38′ Cuevas, 58′ Erichot, 58′ Moraes, 59′ Angban, 63′ Bagayoko.

Rode kaart: 71′ Angban.

Scheidsrechter: Nicolas Laforge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier