Club Brugge ondervindt ook thuis geen problemen met Aalborg

Victor Vazquez, Obbi Oulare en Boli Bolingoli zorgden voor de doelpunten in de 3-0-overwinning van de Bruggelingen.

Bij Club Brugge stonden min of meer de verwachte namen aan de aftrap, al verraste Michel Preud’homme wel door opnieuw met drie centrale verdedigers uit te pakken. Dat systeem bleek afgelopen zondag in Gent nochtans geen onverdeeld succes. De fauw, Duarte en Mechele bevolkten het centrum en net als vorige week in Aalborg nam Meunier de rechterflank voor zijn rekening en stond Bolingoli op links. De Bock begon daardoor op de bank. Vazquez en Refaelov speelden in steun van diepe spits Oulare. Bij Aalborg werden drie wissels doorgevoerd in vergelijking met de heenwedstrijd. Blabjerg, Børsting en Jacobsen verdwenen uit de ploeg en hun plaatsen werden ingenomen door Kristensen, Risgard en Enevoldsen.

Vazquez opent al vroeg

Beide ploegen gingen van start met een offensieve ingesteldheid en al na vijf minuten kregen de bezoekers een grote kans na een hoekschop, maar Petersen kon de bal onvoldoende controleren. Vijf minuten later hing de 1-0 al tegen de touwen en die kwam er niet toevallig na een combinatie tussen Refaelov en Vazquez. De Israëliër zette Vazquez knap vrij voor doelman Larsen en de Spanjaard duwde de bal met veel gevoel voorbij de Deense keeper. Meteen daarna was Club tot tweemaal toe dicht bij de 2-0. Eerst kopte Vormer over en een minuut later trapte Oulare naast, nadat Meunier knap de achterlijn gehaald had. Nadien ging er plots meer aandacht naar wat er zich in de tribunes afspeelde. De bezoekende fans gooiden Bengaals vuur op het veld en beukten zelfs twee poorten van het bezoekersvak open. Nadat de politie het vak omsingelde, keerde de rust terug. Op het veld was er nadien niet veel meer te zien. Doelman Larsen was eerst net iets sneller op de bal dan Refaelov en aan de overkant kregen Enevoldsen en Bruhn twee kansen, maar hun vizier stond telkens niet goed afgericht.

Weer Oulare tegen Aalborg

De tweede helft had meer om het lijf dan de eerste. De eerste kans was nog voor de bezoekers via Enevoldsen, maar daarna nam blauw-zwart het commando opnieuw over. Na tien minuten in de tweede helft zette Vazquez Oulare knap vrij, maar die trapte hoog over. Nauwelijks zestig tellen later probeerde Meunier het met de buitenkant van de voet. Zijn poging ging een half metertje naast. Iets voorbij het uur viel de 2-0 dan toch. Vormer stuurde Oulare diep en de boomlange spits trapte na een knappe ren staalhard voorbij de Deense doelman. Refaelov kwam nadien nog dicht bij de 3-0, maar hij miste zijn schot. Een kwartier voor affluiten viel dat derde doelpunt dan toch. Oulare speelde deze keer Vormer vrij en de Nederlander legde breed tot bij Bolingoli. De jonge flankspeler trapte de bal eerst nog tegen Refaelov, maar kon in de herneming toch scoren. Aalborg kon daar helemaal niets meer tegenoverstellen en onderging de wet van de sterkste.

En nu een klepper ?

Club Brugge plaatst zich zo voor het eerst in elf jaar voor de 1/8ste finale van de Europa League. Daarvoor wordt vrijdagmiddag om 13 uur geloot. De Bruggelingen loten bijna zeker een zware klepper. Onder andere het FC Sevilla van Carlos Bacca en het Everton van Romelu Lukaku zijn mogelijke tegenstanders, maar ook een trip naar Rusland of Oekraïne behoort nog tot de mogelijkheden. De heenwedstrijd wordt gespeeld op 12 maart, de terugmatch op 19 maart. Club hoopt zondag de positieve lijn door te trekken in het thuisduel tegen Moeskroen-Péruwelz, dat de punten nog broodnodig heeft in de strijd om het behoud. Nadien volgen nog wedstrijd tegen Sporting Charleroi en Westerlo vooraleer de play-offs van start gaan.

Doelpunten: 11′ Vazquez (1-0), 62′ Oulare (2-0), 74′ Bolingoli (3-0).

Club Brugge: Ryan, Meunier (78′ De Bock), Mechele, Duarte, De fauw, Simons, Vormer, Vazquez (75′ Silva), Refaelov, Oulare (75′ Dierckx), Bolingoli.

Aalborg BK: Larsen, Dalsgaard (69′ Thrane), Petersen, Thelander, Krisensen, Bruhn, Würtz (58′ Augustinussen), Risgard, Thomsen, Enevoldsen (62′ Jacobsen), Helenius.

Gele kaarten: 46′ Risgard, 53′ Würtz, 83′ Thomsen, 92′ Dierckx.

Scheidsrechter: Tasos Sidiropoulos (Gri.)