Club Brugge neemt Diaby (ex-Moeskroen) over van de Franse eersteklasser Lille

© BELGA
Redactie KW

De 24-jarige aanvaller tekent bij Club een contract voor vier seizoenen.

Club Brugge heeft vrijdag de transfer van de Frans-Malinese aanvaller Abdoulay Diaby afgerond. De 24-jarige goalgetter komt over van het Franse Lille en ondertekende in het Jan Breydelstadion een contract voor vier seizoenen. Dat maakte Club Brugge vrijdag bekend. Een transferbedrag werd niet genoemd, naar verluidt zou Blauw-zwart anderhalf miljoen euro betaald hebben om de spits bij Lille los te weken. Bij de Noord-Fransen lag hij immers nog tot medio 2017 onder contract.

Ik was graag in januari al naar Club gekomen, maar toen lukte het niet

“Ik ben zeer tevreden met deze stap. Ik was graag in januari al naar Club gekomen maar toen lukte het niet. Ik ben blij dat de puzzelstukken nu alsnog in elkaar vielen”, vertelde Diaby in een eerste reactie. “Ik wacht vol ongeduld om het nieuwe seizoen te kunnen starten bij deze prachtige club. Dit seizoen beleefde het team een fantastisch seizoen en ik wil er alles aan doen om volgend jaar nog beter te doen. Afspraak met de supporters op mijn eerste training!”

Met Diaby heeft Blauw-zwart broodnodige aanvallende versterking in huis gehaald. Na de uitleenbeurt van toenmalig Brugs topschutter Nicolas Castillo aan het Duitse Mainz werd in de terugronde duidelijk dat Club met enkel Tom De Sutter en belofte Obbi Oulare te weinig wisselmogelijkheden voorin had om op alle fronten mee te strijden voor de prijzen. Club had tijdens de wintermercato al zijn pijlen gericht op Diaby, maar toen bleek de transferprijs te hoog.

De Frans-Malinese aanvaller had in de heenronde heel wat indruk gemaakt op de Bruggelingen. Diaby werd door Lille uitgeleend aan Moeskroen-Péruwelz en ging de winterstop met twaalf goals in als topschutter op de Belgische velden. Nadien haalde Lille hem terug, maar bij het ex-team van Eden Hazard kreeg hij amper speelkansen. Voor Club is hij de tweede transfer met het oog op volgend seizoen. Eerder werd ook de komst van reservedoelman Sébastien Bruzzese afgerond.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier