Club Brugge moet verdediger twee wedstrijden missen door schorsing

06/09/16 om 19:33 - Bijgewerkt om 19:33

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag twee speeldagen schorsing en 800 euro boete opgelegd aan Laurens De Bock.

Club Brugge moet verdediger twee wedstrijden missen door schorsing

© BELGA

Club Brugge liet via zijn website al weten niet in beroep te gaan tegen de schorsing, waardoor De Bock de wedstrijden tegen Waasland-Beveren (9 september) en KAS Eupen (17 september) aan zich voorbij moet laten gaan.

De Bock trapte in de blessuretijd van de thuiswedstrijd tegen Standard Luik bij een 1-2 stand venijnig op de benen van Isaac Mbenza. De linksachter stond geel geboekt, maar scheidsrechter Bart Vertenten bestrafte de overtreding niet. Meteen daarop zorgde Engels met het hoofd voor de gelijkmaker en een onverhoopt punt voor Club. De Reviewcommissie vond de beoordeling van Vertenten onjuist en vroeg alsnog een straf voor De Bock.

Het Bondsparket vorderde twee speeldagen schorsing, de Geschillencommissie volgde dat voorstel. "Uit de tv beelden blijkt duidelijk dat speler De Bock een trap geeft aan speler Mbenza. Er kan dan ook enkel geconcludeerd worden dat speler De Bock geen intentie had om de bal te spelen maar enkel en alleen de bedoeling had om zijn tegenstrever te raken. Dergelijk gedrag is volstrekt onaanvaardbaar. Het betreft een actie waardoor de speler op een uitgesproken agressieve manier schade poogt toe te brengen aan de fysieke integriteit van zijn tegenspeler zonder de bal te betwisten", luidde het vonnis. "Volgens de commissie heeft de scheidsrechter zich dan ook manifest vergist in de beoordeling van de spelfase in kwestie. Het parket kan in casu gevolgd worden waar het stelt dat het 'absoluut onbegrijpelijk' is dat de lijnrechter deze fout niet heeft opgemerkt."

(BELGA)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!