Club Brugge moet titeldroom opbergen na nederlaag tegen KAA Gent

Club Brugge verloor zondagnamiddag met 2-3 van KAA Gent. Ruud Vormer maakte tweemaal een achterstand ongedaan, maar in de slotminuten velde Benito Raman het harde verdict voor Club.

Michel Preud’homme moest noodgedwongen twee wissels doorvoeren in vergelijking met vorige week in Anderlecht. Refaelov kreeg in het Constant Vanden Stockstadion zijn vijfde gele kaart van het seizoen en stond vandaag geschorst aan de kant. Meunier heeft dan weer een scheur in de bil opgelopen. Zijn seizoen is wellicht voorbij. Hun plaatsen werden ingenomen door De fauw en Bolingoli, die allebei zelf de voorbije weken met een blessure aan de kant stonden. De bezoekers uit Gent misten dan weer Depoitre, die zijn laatste van twee schorsingsdagen uitzat. Voorin koos Vanhaezebrouck voor de snelheid van Simon en Raman. De sfeer zat er al van bij de aftrap goed in. Dankzij 27.000 uitgedeelde sjaals kleurde het Jan Breydelstadion helemaal blauw-zwart bij de opkomst van de spelers.

Weer vroege tegengoal

Net als de voorbije weken kwam Club ook nu weer vroeg op achterstand. Al na vijf minuten verstuurde Dejaegere een lage voorzet en Neto was sneller op de bal dan Ryan en Mechele. Uiteindelijk was het Nielsen die de bal tegen de netten duwde. Drie minuten later was het bijna opnieuw raak voor de Buffalo’s, maar Mechele kon het schot van Neto nog net afblokken. Club kwam nadien beter in de wedstrijd en vooral Izquierdo toonde zich bijzonder bedrijvig op de linkerflank. Eerst werd een voorzet van de Colombiaan weggewerkt door Asare en even later hobbelde een schot van Izquierdo voorlangs. Tussendoor had Simons De Sutter ook alleen voor Sels geplaatst, maar de Brugse spits kon niet meer dan de bal over het doel duwen. Zeven minuten voor de rust viel de verdiende gelijkmaker dan toch. Izquierdo zette zich opnieuw goed door op links en legde de bal weer achteruit. Deze keer stond Vormer wel klaar om de bal binnen te duwen.

Omhaal van Vormer

De tweede helft begon meteen pittig. Eerst moest Ryan redding brengen op een schot van Raman en twee minuten later zweefde Sels een schot van Izquierdo in hoekschop. Maar net als in de eerste was het ook in de tweede helft KAA Gent dat vroeg scoorde. Dejaegere haalde van ver uit en via het been van Duarte belandde de bal over Ryan in het Brugse doel. De Buffalo’s wilden het meteen afmaken en in twee minuten tijd kregen de Gentenaars twee mooie kansen. Eerst ging een schot van Dejaegere net naast en nadien bracht Ryan redding op een schot van Raman. Preud’homme greep in door de jongeren Oulare en Coopman in de strijd te werpen en dat loonde ook. Eerst ranselde Sels nog pogingen van Vormer en Izquierdo uit zijn doel, maar op een knappe omhaal van Vormer was hij ruim een kwartier voor affluiten toch geklopt: 2-2.

Raman maakt het af

De thuisploeg rook bloed en in een zinderende slotfase gingen beide ploegen nog vol op zoek naar de drie punten. In de slotfase leek Izquierdo op weg naar de 3-2, maar de Colombiaan werd onterecht afgevlagd voor buitenspel. Op de tegenaanval voltrok het drama voor Club zich helemaal. Eerst kon Ryan de inlegger van Raman nog afweren, maar in de rebound kopte diezelfde Raman wel raak. Club kon nadien niet meer reageren en mag een kruis maken over zijn titelambities. Blauw-zwart volgt nu op vijf punten van Gent, Anderlecht kan straks ook nog tot drie punten uitlopen. In de laatste twee wedstrijden van de play-offs heeft Club een mirakel nodig.

Doelpunten: 5′ Nielsen (0-1), 38′ Vormer (1-1), 52′ Dejaegere (1-2), 72′ Vormer (2-2), 87′ Raman (2-3).

Club Brugge: Ryan, De fauw (65′ Coopman), Duarte, Mechele, De Bock, Simons, Vormer, Vazquez, Izquierdo, De Sutter (65′ Oulare), Bolingoli (79′ Dierckx).

KAA Gent: Sels, Rafinha, Nielsen, Gershon, Asare, Kums, Neto, Milicevic (82′ Van Der Bruggen), Dejaegere (76′ Dejaegere), Raman (90′ Pollet), Simon.

Gele kaarten: 35′ Rafinha, 39′ Raman.

Scheidsrechter: Sebastien Delferière.