Club Brugge moet Stefano Denswil vier tot zes weken missen

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

De Nederlandse verdediger staat aan de kant met een blessure aan de knie.

Michel Preud’homme had een een papiertje meegebracht naar zijn wekelijks persmoment om zeker geen geblesseerden te vergeten. “Thomas Meunier en Lior Refaelov zullen dinsdag of woensdag hervatten en Ruud Vormer en Abdoulay Diaby doen dat normaal gezien donderdag”, aldus de Brugse coach, die minder goed nieuws had over Stefano Denswil. “Hij is vier tot zes weken uit met een blessure aan de ligamenten van de knie.” Door de blessure van de Nederlander komen er mogelijk kansen voor Benoît Poulain of Brandon Mechele, die de voorbije weken niet meer aan de bak kwam. “Maar er is geen probleem met Brandon. Hij is een perfecte prof en dit is een momentopname.” Dion Cools zit voor het eerst sinds zijn blessure opnieuw op de bank. Felipe Gedoz zit een schorsingsdag uit.

Ritme opdoen

Wie er wel opnieuw bij is, is Leandro Pereira. “We wisten dat we met hem veel werk zouden hebben na zijn blessure, maar hij toont een goede mentaliteit. Hij is ook zelf vragende partij voor zoveel mogelijk informatie over wat we van hem verwachten. Hij doet nu dingen die hij nooit eerder gedaan heeft.” Over het laten rusten van spelers met het oog op de bekerfinale wil Preud’homme nog niets horen. “Wij denken nog niet aan die finale. Natuurlijk willen we geen risico’s nemen, maar die spelers zullen ook ritme nodig hebben.”

Waarschuwing

Tegen Sint-Truiden hopen de Bruggelingen zich zaterdagavond te herpakken na de nederlaag van vorige week tegen Racing Genk. In eigen huis liet Club zich dit seizoen nog maar één keer verrassen. “Maar Sint-Truiden is dit seizoen wel al gaan winnen op Standard. Dat is een serieuze waarschuwing. STVV heeft niets te verliezen en heeft voorin enkele snelle spelers, die gevaarlijk zijn op de counter. We zullen hen niet te veel ruimte mogen geven.”

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier