Club Brugge lijdt tweede nederlaag in de voorbereiding

José Izquierdo opende de score voor Club. (Foto Bart)
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Club Brugge sloot maandag zijn zomerstage in Garderen af met een 4-3-nederlaag tegen Dnipro Dnipropetrovsk.

Club Brugge had tegen Dnipropetrovsk nog een openstaande rekening te vereffen. De Bruggelingen werden vorig seizoen in de kwartfinale van de Europa League nog uitgeschakeld door de Oekraïners, die uiteindelijk de finale speelden. Blauw-zwart begon goed aan de wedstrijd en halfweg de eerste helft bracht José Izquierdo de Bruggelingen op voorsprong. De Colombiaan verschalkte de Oekraïnse doelman in de verste hoek. In de laatste vijf minuten van de eerste helft kwam Dnipro echter opzetten. Eerst scoorde Bruno Gama de gelijkmaker en één minuut later trof Matheus de lat.

In de eerste tien minuten van de tweede helft sloeg Dnipropetrovsk genadeloos toe. Eerst scoorde Fedorchuk de 2-1 en even later zorgde Dovbyk voor de derde Oekraïnse treffer. Kalinic duwde het mes nog wat dieper in de wonde door de 4-1 aan te tekenen. Toch gaf Club zich niet zomaar gewonnen. Iets minder dan twintig minuten voor affluiten zorgde Diaby voor de 4-2 en diezelfde Diaby kreeg vijf minuten later nog dé mogelijkheid op de 4-3, maar zijn penalty werd gestopt door doelman Boyko. In de slotminuut zorgde de Malinees alsnog voor de aansluitingstreffer, maar verder kwam Club niet meer.

Club speelde met Bruzzesse, De fauw, Mechele, Denswil, De Bock, Simons, Vanaken, Vazquez (46′ Reuten (81′ Cools)), Bolingoli (62′ Diaby (90′ Storm)), De Sutter (62′ Oulare), Izquierdo (62′ Dierckx).