Club Brugge lijdt eerste play-offnederlaag in Anderlecht

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Club Brugge ging zondagavond met het kleinste verschil onderuit bij aartsrivaal Anderlecht.

Club Brugge ging in Anderlecht op zoek naar zijn eerste zege sinds september 1998. Het kon daarvoor echter niet rekenen op Björn Engels. De verdediger staat aan de kant met een spierscheur. Daardoor vormden Benoît Poulain en Stefano Denswil voor het eerst het hart van de verdediging. Ook Lior Refaelov raakte niet tijdig fit en werd vervangen door Felipe Gedoz. Bij Anderlecht kregen Leander Dendoncker en Frank Acheampong een basisplaats. Beide spelers raakten net op tijd fit voor de topper. Daardoor verdwenen Stéphane Badji en Ibrahima Conte naar de bank.

Diaby op de paal

In het openingskwartier lag de wedstrijd voortdurend stil, waardoor er aanvankelijk weinig te beleven viel. Al na een kwartier moest Najar geblesseerd het veld verlaten. Badji was zijn vervanger als rechtsachter. Meteen na die wissel was Club dicht bij de 0-1, maar Diaby zag zijn schot op de paal stranden. Proto stond aan de grond genageld. Daarna nam Anderlecht het initiatief over, maar Defour trapte eerst recht op Butelle en even later ging het schot van Tielemans voorlangs. Op slag van rust kreeg Okaka nog een grote kans. De Italiaan hield eerst Denswil en Poulain af en schoof de bal dan langs de verkeerde kant van de paal.

Club Brugge lijdt eerste play-offnederlaag in Anderlecht
© BELGA

Tielemans beslist het

De Bruggelingen begonnen offensiever aan de tweede helft en na twee minuten trapte Gedoz over na een aflegger van Diaby. Op het uur viel het doelpunt echter aan de overkant. Djuricic stuurde Tielemans diep en die klopte Butelle in de korte hoek. Preud’homme, die Clement voortdurend aanwijzingen gaf vanuit de tribune, reageerde door Pereira en Vossen in de strijd te werpen, maar dat leverde geen doelpunten meer op. In de slotminuten trapte Pereira wel nog over. Club ziet de grote rivaal zo naderen tot op één punt in het klassement. Woensdag gaat blauw-zwart op bezoek in Genk, Anderlecht donderdag in Gent.

(KPL)

Doelpunt: 60′ Tielemans (1-0).

RSC Anderlecht: Proto, Najar (15′ Badji), Mbodji, Nuytinck, Büttner, Dendoncker, Defour, Tielemans, Praet (48′ Djuricic), Okaka, Acheampong (82′ Deschacht).

Club Brugge: Butelle, Meunier, Denswil, Poulain, De Bock, Simons, Vormer, Vanaken, Gedoz (71′ Vossen), Diaby (65′ Pereira), Izquierdo (88′ Bolingoli).

Gele kaarten: 19′ Gedoz, 40′ Meunier, 76′ Büttner, 89′ De Bock.

Scheidsrechter: Johan Verbist.

Club Brugge lijdt eerste play-offnederlaag in Anderlecht
© BELGA

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier