Club Brugge leent Sander Coopman ook komend seizoen uit aan Zulte Waregem

06/07/17 om 21:38 - Bijgewerkt op 07/07/17 om 10:51

Club Brugge en Zulte Waregem zijn het eens geworden over een nieuwe uitleenbeurt van Sander Coopman. Dat meldde de vicekampioen donderdag op de clubwebsite. Ook vorig seizoen kwam Coopman al op huurbasis uit voor de bekerwinnaar.

Club Brugge leent Sander Coopman ook komend seizoen uit aan Zulte Waregem

Sander Coopman, hier links van Hans Vanaken, gaat voor het tweede jaar op rij aan de slag aan de Gaverbeek. © BELGA

De 22-jarige Coopman verlengde vorige maand nog zijn contract bij blauw-zwart tot 2020, een nieuwe uitleenbeurt naar Zulte Waregem hing toen al in de lucht. Coopman speelde vorig seizoen in totaal 31 competitiewedstrijden voor Essevee en was daarin goed voor twee doelpunten. Ook won hij de Beker van België met Zulte Waregem dankzij een overwinning tegen Oostende in de finale, die na 120 minuten en een 3-3 stand werd beslist met een strafschoppenreeks. Coopman scoorde toen de 2-2-gelijkmaker.

Ondertussen kondigde ook Zulte-Waregem zelf de transfer van de jonge flankspeler aan. "Ik had het hier vorig seizoen enorm naar mijn zin", aldus een opgetogen Coopman. "We speelden Play-Off 1 en wonnen de beker van België. Dat ik nu een verlengstuk kan breien aan het succesvolle bekerverhaal in de Europa League maakt me heel gelukkig."

100% focus op voetbal

Coopmans keuze om dit seizoen opnieuw voor Essevee te spelen was naar eigen zeggen snel gemaakt. "Ik ken de club, de coach de mensen die hier werken, de supporters, ... wat ervoor zorgt dat ik me niet meer moet aanpassen. Ik kan me meteen 100% focussen op het voetbal. Met Meïté, Lerager en Dalsgaard zijn een aantal sterkhouders vertrokken maar intussen heeft Essevee al sterke transfers gerealiseerd. Ik wil Zulte Waregem bedanken voor de inspanningen die het heeft gedaan om mij terug naar het Regenboogstadion te halen.


Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!