Club Brugge krijgt een stevige tik op bezoek bij Racing Genk

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Club Brugge ging woensdagavond met 4-2 onderuit bij Racing Genk. Aan de rust stond het al 3-0. Pas in de laatste tien minuten konden de Bruggelingen nog tweemaal scoren.

Club Brugge kon in Genk nog niet rekenen op Björn Engels. Lior Refaelov zat wel op de bank. Michel Preud’homme zorgde voor twee verrassingen door Jelle Vossen en Wesley Moraes in de basis te droppen ten nadele van Abdoulay Diaby en Felipe Gedoz. Bij Racing Genk, dat zijn laatste zeven thuiswedstrijden kon winnen, had Peter Maes weinig reden om te wijzigen. Enkel Neeskens Kebano verdween uit de ploeg. Ruslan Malinovskiy nam zijn plaats in. Na een lange studieronde konden de Genkenaars na een kwartier de score openen. Meunier werkte slecht weg, waarna Vossen het duel verloor van Ndidi. De Nigeriaan trapte de bal heerlijk in de winkelhaak.

Ongelukkige Meunier

Club Brugge, dat halfweg de eerste helft al Poulain geblesseerd naar de kant moest halen, reageerde nadien wel met enkele kansen voor Vossen. Eerst trapte de Limburger vanuit een scherpe hoek nog naast en even later vergat hij een pass van Vanaken af te werken. Nadien werd Vossen ook nog eens door de buitenspelval gelokt door Vanaken, maar deze keer trapte hij op Vormer, die buitenspel liep. In de laatste vijf minuten scoorden de Genkenaars nog tweemaal en evenveel keer speelde Meunier er een rol in. Eerst leed hij balverlies op de Genkse helft, waarna Pozuelo uiteindelijk kon scoren en in blessuretijd liep hij een bal van Buffel in zijn eigen doel.

Club Brugge krijgt een stevige tik op bezoek bij Racing Genk
© BELGA

Twee Brugse goals in slot

Om nog aanspraak te kunnen maken op een punt, moest Club in de tweede helft zo vlug mogelijk proberen te scoren, maar dat lukte niet. Op het uur kreeg Vossen wel een kans na een dribbel van Izquierdo, maar hij trapte onbesuisd over. Halfweg de tweede helft kreeg ook Moraes een mogelijkheid, maar ook de Braziliaan trapte over. Een kwartier voor affluiten maakte de thuisploeg het helemaal af. Meunier leed opnieuw balverlies aan de zijlijn en via verschillende stationnetjes kon Uronen scoren met een afgeweken bal op Denswil. Zeven minuten later kon Vormer dan toch nog de eer redden voor de Bruggelingen en opnieuw vier minuten later zorgde Meunier zowaar nog voor de 4-2 met een schot in de korte hoek.

Leider af ?

Club Brugge blijft zo achter met zes op twaalf en kan donerdagavond voor het eerst in deze play-offs leider af zijn. Daarvoor moet Anderlecht dan wel gaan winnen in de Ghelamco Arena van AA Gent. Genk pakt negen o twaalf en nadert tot op vijf punten van Club. Zaterdag sluit blauw-zwart de heenronde van deze play-offs af met een thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem, dat dinsdagavond nog een punt pakte op bezoek bij KV Oostende.

(KPL)

Club Brugge krijgt een stevige tik op bezoek bij Racing Genk
© BELGA

Doelpunten: 15′ Ndidi (1-0), 42′ Pozuelo (2-0), 45′ Meunier (owngoal, 3-0), 73′ Uronen (4-0), 80′ Vormer (4-1), 84′ Meunier (4-2).

Racing Genk: Bizot, Castagne, Dewaest, Kabasele, Uronen, Ndidi, Pozuelo (82′ Kumordzi), Malinovskiy, Buffel, Samatta (74′ Karelis), Bailey (85′ Kebano).

Club Brugge: Butelle, Meunier, Denswil, Poulain (21′ Mechele), De Bock, Simons, Vormer, Vanaken (68′ Gedoz), Izquierdo, Vossen, Moraes (77′ Claudemir).

Gele kaarten: 65′ Vanaken, 67′ Bizot, 89′ Malinovskiy.

Scheidsrechter: Erik Lambrechts.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier