Club Brugge klopt KV Oostende en schuift op in het klassement

Izquierdo en Vossen zorgden voor de doelpunten. © BELGA
Olivier Volckaert

Club Brugge staat even (?) naast Zulte Waregem op kop na een verdiende 2-0-zege tegen KV Oostende. Izquierdo was opnieuw van levensbelang voor blauw-zwart.

Club Brugge zocht revanche na de 1-0-nederlaag in Oostende in de heenronde en nam direct het initiatief. Blauw-zwart drukte, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet. Vormer miste vanuit de tweede lijn, Cools kon niet genoeg bij de bal om af te werken. Oostende had het moeilijk, maar kwam toch regelmatig eruit via Berrier, Dimata en Musona. Na een matige eerste helft stond een logische 0-0 op het scorebord.

Hetzelfde scenario in de tweede helft. Club had het balbezit, maar echt gevaarlijk was de thuisploeg niet. Tot Izquierdo in de 58ste minuut op zijn typische manier naar binnen sneed en de bal in de verste hoek schoof: 1-0. Izquierdo trok zijn truitje omhoog en droeg zo zijn doelpunt op aan de slachtoffers van de vliegtuigcrash in zijn thuisland Colombia. Oostende had moeite om het geweer van schouder te vervangen en druk te zetten. Het was Limbombe die dicht bij de 2-0 was, maar hij miste. Yves Vanderhaeghe probeerde het dan maar met zijn invallers Yassine El Ghanassy, Nicklas Pedersen en Cyriac en Oostende zette dan toch eindelijk druk in het matcheinde, maar tot kansen kwam het niet. In de laatste minuut kreeg Club nog penalty, die door Jelle Vossen werd benut. Eindstand 2-0.

Door deze zege komt Club Brugge voorlopig (?) naast Zulte Waregem aan de leiding. KVO ziet Club Brugge over zich wippen.