Club Brugge klopt KM Torhout met 0-5 in oefenduel

De supporters van KM Torhout beleefden een mooie, zonnige avond, maar de waardeverhoudingen bleven gerespecteerd.

Er waren meer dan 3.000 toeschouwers present in Torhout voor het duel van KM tegen de A-kern van Club Brugge. De 19-jarige De Smul debuteerde op de linksachter, hij komt over van de beloften. De rechtsachter was voor een tester, maar die viel nog voor de rust al geblesseerd uit. Nieuwelingen Brodic, Diaby, Bruzzese en Vanaken waren er meteen bij bij de aftrap.

En blauw-zwart kende geen genade. In de 18e minuut was het al bijna raak, maar het doelpunt van Diaby werd afgekeurd wegens buitenspel. Daarna kon Brodic een voorzet makkelijk binnentikken en het stond 0-1. Tuur Dierckx scoorde wat later de 0-2.

Na de rust kwam blauw-zwart met een nieuw elftal het veld op en maakte Tom De Sutter, voorlopig nog altijd in Brugge, de 0-3. Daarna zette Ruud Vormer met een strafschop de 0-4 op het bord en kon nog eens Tom De Sutter de forfaitscore vastleggen. De Torhoutse doelman Cappelle kon een paar erger vermijden met een knappe redding en helemaal op het einde was Cardon nog dicht bij de eerredder, maar zijn schot strandde op de deklat.