Club Brugge kijkt AA Gent in de ogen in halve finales van beker

© BELGA
Redactie KW

Landskampioen AA Gent en bekerhouder Club Brugge nemen het tegen mekaar op in de halve finales van de Beker van België. Dat werd donderdagavond door loting bepaald.

De heenwedstrijden worden op 20 januari gespeeld, de terugwedstrijden op 3 februari. In de tweede halve finale strijden Standard Luik en Racing Genk voor een plaats in de finale.

AA Gent plaatste zich woensdag dankzij een zuinige 1-0 zege tegen KV Mechelen in de kwartfinales, Club Brugge had nog minder moeite met rode lantaarn Westerlo (0-2), dat met een veredeld B-team speelde. Met Gent en Brugge nemen de huidige nummer een en twee in de competitie het begin volgend jaar dus op in een duel met een plaats in de finale als inzet. Die finale wordt op 19 maart op de Heizel gespeeld. Vorig seizoen moest Club voor AA Gent nog de duimen leggen in de titelstrijd en ook in de strijd om de Supercup bleken de Buffalo’s te sterk voor de troepen van Michel Preud’homme.

In de andere halve finale kijken Standard en Racing Genk mekaar in de ogen, in een heruitgave van de titelwedstrijd van 2011. Toen trokken de Genkenaars aan het langste eind. Dit jaar hebben de Rouches onder Yannick Ferrera echter een gedaanteverwisseling ondergaan en dat onderstreepten ze donderdag nog maar eens met een vlotte 2-0 winst tegen een kansloos KV Kortrijk. Het wordt dus opletten geblazen voor de troepen van Peter Maes, die woensdag Moeskroen-Péruwelz al met 2-1 uit het tornooi kegelden.

(Belga)