Club Brugge kan zaterdag opnieuw rekenen op Engels en Refaelov

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Na twee opeenvolgende nederlagen in play-off 1 sprak Michel Preud’homme vrijdagmiddag de verzamelde pers toe.

Uiteraard kwam men op het wekelijks persmoment van Michel Preud’homme ook terug op het 1-1-gelijkspel van donderdagavond tussen AA Gent en Anderlecht. “Mathematisch was dat voor ons natuurlijk een goed resultaat, want twee concurrenten verloren punten”, aldus de Brugse coach. “De toekomst zal echter moeten uitwijzen of dat voor ons inderdaad een positieve zaak was. Misschien zal later blijken dat in die wedstrijd beter wel één van de twee ploegen gewonnen had.” Dankzij dat gelijkspel staat Club na vier speeldagen in de play-offs wel nog steeds op kop. “Elke speeldag heeft zijn waarheid en wij wisten ook dat we geen zeven zeges op rij gingen pakken. We staan nog altijd eerste, maar onze foutenmarge is wel geslonken. Je moet echter ook weten dat wij de enige ploeg zijn die al driemaal op verplaatsing gespeeld heeft.”

Einde seizoen voor Poulain

Voor de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem kan Preud’homme zaterdag opnieuw rekenen op Lior Refaelov en Björn Engels, twee sterkhouders die er in Anderlecht en Genk niet bij waren. “Enkel Bernie Ibini, Mikel Agu en Benoît Poulain zijn geblesseerd. Ik vrees voor die laatste dat zijn seizoen voorbij is. Op de beelden was meteen duidelijk dat het ernstig was. Dat Refaelov en Engels terug zijn, is natuurlijk een positieve zaak. We hebben op elke positie wisselmogelijkheden, maar sommige jongens zijn toch onbetwist titularis en Engels en Refaelov zijn twee van hen. ‘Rafa’ heeft de ervaring en voelt perfect aan wanneer hij moet versnellen of temporiseren. De andere jongens hebben dat ook wel in zich, maar missen die ervaring nog.”

Club Brugge kan zaterdag opnieuw rekenen op Engels en Refaelov
© BELGA

4-2-3-1

De voorbije week was veel te doen rond het gebrek aan efficiëntie bij Club Brugge. Zo slaagde van de aanvallende spelers enkel Izquierdo er al in om te scoren in deze play-offs. “Maar het is al positief dat we de kansen creëren. Het enige wat we dan kunnen doen is blijven herhalen op training.” Na twee wedstrijden met Diaby dropte Preud’homme woensdag plots Vossen en Wesley in de spits. “Maar wij hebben al in elke wedstrijd 4-2-3-1 gespeeld.” Ook over het gebrek aan goed voetbal in play-off 1 is Preud’homme duidelijk. “Club Brugge – Gent vond ik een goede wedstrijd en ook in Genk hebben wij goed gevoetbald. Moet iedereen dan helemaal open gaan spelen ? Dat zou spectaculair zijn, maar zou het ook goed voetbal zijn ?”

Steun van de fans

Ondanks de recente nul op zes ligt de Luikenaar bij de Brugse supporters in elk geval nog altijd in de bovenste schuif. Zelfs bij een 4-0-achterstand werd woensdag zijn naam gescandeerd. “De steun die ik hier krijg van de fans heb ik nog nooit ergens anders gevoeld. Daar put ik ook het meeste kracht uit.”

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier