Club Brugge kan weer een beroep doen op Simons en Gedoz

© BELGA
Redactie KW

Club Brugge kan zaterdag tegen KV Oostende opnieuw rekenen op aanvoerder Timmy Simons en Felipe Gedoz.

Simons zag de voorbije dagen het competitieduel met KV Mechelen en het bekertreffen met Eupen aan zich voorbijgaan door een teenblessure, opgelopen in de Champions League-wedstrijd tegen Leicester City. Gedoz miste de wedstrijd tegen Eupen wegens ziekte.

Club Brugge verloor dit seizoen in de competitie nog geen enkele keer in het Jan Breydelstadion, maar toch wordt het opletten voor de buren uit Oostende in de West-Vlaamse derby. In de heenwedstrijd smeerde KVO voor eigen publiek de landskampioen begin augustus op de tweede speeldag zijn eerste nederlaag van het seizoen aan. Beide clubs hebben de jacht op competitieleider Zulte Waregem geopend en haalden fors uit op de vorige speeldag.

Oostende stuurde Racing Genk met een 6-0 pandoering om de oren terug naar Limburg, met 34 doelpunten is Oostende momenteel de productiefste ploeg in eerste klasse. Club deed met een 6-1 zege tegen KV Mechelen niet onder. In de Beker verging het beide teams deze week minder goed. Club Brugge werd in de achtste finales uitgeschakeld door Eupen (3-2), terwijl Oostende met de schrik vrij kwam op het veld van tweedeklasser Tubeke (3-4 zege na verlengingen).

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier