Club Brugge kan de nul op achttien niet vermijden tegen FC Kopenhagen

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

De Belgische landskampioen sloot woendagavond de groepsfase van de Champions League af met een 0-2-nederlaag tegen FC Kopenhagen.

Voor Club Brugge stond er in deze laatste groepswedstrijd van de Champions League niets meer op het spel en dat liet Michel Preud’homme ook duidelijk merken in zijn basisploeg. Poulain, Simons, Vormer, Vanaken, Limbombe en Vossen begonnen allemaal op de bank. Hun plaatsen werden ingenomen door Mechele, Pina, Claudemir, Refaelov, Wesley en Gedoz. De grootste verrassing was Bolingoli, die de geblesseerde Izquierdo mocht vervangen. Daardoor speelde Refaelov op het middenveld. FC Kopenhagen kon zich wel nog plaatsen voor de volgende ronde, maar moest daarvoor zelf winnen en hopen op een nederlaag van FC Porto tegen het al geplaatste Leicester City. In vergelijking met de heenmatch stonden twee andere namen in de ploeg bij de Deense kampioen. Toutouh en Pavlovic vervingen Verbic en Santander.

0-2 na kwartier

De eerste kans was voor de Bruggelingen, maar van Rhijn vond de vuisten van doelman Olsen op zijn weg. Daarna liet Club zich tweemaal in korte tijd pakken op een stilstaande fase. Eerst belandde een vrije trap ongelukkig op de schouder van Mechele, waarna het leer in doel verdween, en zeven minuten later kreeg Jørgensen veel te veel vrijheid van diezelfde Mechele om de 0-2 binnen te koppen. Blauw-zwart is zo de allereerste club die in één en dezelfde Champions Leaguecampagne zowel uit als thuis een owngoal scoort tegen dezelfde ploeg. De Bruggelingen waren duidelijk van slag en konden in de hele eerste helft geen vuist meer maken. Delaney, Ankersen en Pavlovic waren zelfs nog dicht bij de 0-3.

Club Brugge kan de nul op achttien niet vermijden tegen FC Kopenhagen
© BELGA

Nul op achttien

Na de pauze viel nog amper iets te beleven, al mocht Denswil in de openingsminuten blij zijn dat zijn deviatie naast het eigen doel verdween in plaats van erin. Voor FC Kopenhagen hoefde het niet meer en Club had zich neergelegd bij de nul op achttien. De landskampioen is zo nog maar de tweede Belgische club die geen enkel punt kan pakken in de groepsfase van de Champions League. Anderlecht ging de Bruggelingen daarin voor. Voor Kopenhagen haalde de zege niet veel meer uit. Door de ruime winst van FC Porto zijn de Denen veroordeeld tot de Europa League. Club kan zich nu écht gaan focussen op de competitie, het enige resterende doel.

(KPL)

Doelpunten: 8′ Mechele (owngoal, 0-1), 15′ Jørgensen (0-2).

Club Brugge: Ludovic Butelle, Ricardo van Rhijn (76′ Ruud Vormer), Brandon Mechele, Stefano Denswil, Dion Cools, Tomás Pina, Claudemir, Lior Refaelov (66′ Hans Vanaken), Felipe Gedoz, Wesley Moraes, Boli Bolingoli.

FC Kopenhagen: Robin Olsen, Peter Ankersen (89′ Tom Høgli), Mathias Jørgensen, Erik Johansson, Ludwig Augustinsson, Rasmus Falk (58′ Jan Gregus), William Kvist, Thomas Delaney, Youssef Toutouh, Andrija Pavlovic (88′ Aboubakar Keita), Andreas Cornelius.

Gele kaarten: 10′ Pavlovic, 45′ Kvist.

Scheidsrechter: Michael Oliver (Eng.).

Club Brugge kan de nul op achttien niet vermijden tegen FC Kopenhagen
© BELGA

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier