Club Brugge is uitgeschakeld in Beker van België na late goal van Bruggeling Blondelle

Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Club Brugge verloor dinsdagavond met 3-2 op het veld van KAS Eupen. De Bruggelingen maakten een 2-0-achterstand ongedaan, maar slikten in de slotseconden nog een derde tegendoelpunt.

In de 1/8ste finale van de Beker van België trok Club Brugge dinsdagavond naar de Kehrweg in Eupen. Preud’homme heeft duidelijk geen boodschap aan roteren in de beker, want hij bracht dezelfde elf namen als afgelopen vrijdag tegen KV Mechelen aan de aftrap. Bij KAS Eupen stonden wel enkele sterkhouders naast de ploeg. Zo begonnen Van Crombrugge, Blondelle en Lazare op de bank, Ocansey zat geblesseerd in de tribune. De openingsfase was voor de thuisploeg en halfweg de eerste helft kwamen de Oostkantonners ook verdiend op voorsprong, toen Garcia kon scoren via een vrije trap. Club kwam pas in het slotkwartier van de eerste helft beter in de match, maar Limbombe liet de kans op 1-1 liggen.

Van 2-0 naar 2-2

Aan de rust viel Cools in voor De Bock, maar toen Onyekuru er na vijf minuten in de tweede helft na een heerlijke solo 2-0 van maakte, leek de wedstrijd beslist. Club knokte echter terug en net voorbij het uur zorgde Vanaken met een vrije trap voor de aansluitingstreffer. Vijf minuten later viel alles zelfs te herdoen. Cools kreeg alle ruimte om voor te zetten en aan de tweede paal stond Vossen klaar om er 2-2 van te maken. Club had nu bloed geroken en duwde door, maar doelman Niasse had een knappe redding in huis op een volley van Vossen. Vijf minuten voor affluiten was Eupen dan weer dicht bij de 3-2, maar de kopbal van Taulemesse strandde op de lat.

In de slotseconden

Net op het moment dat iedereen zich begon op te maken voor de verlengingen, viel dan toch nog een derde doelpunt voor de thuisploeg. In de absolute slotseconden van de wedstrijd scoorde invaller Blondelle, nota bene een Bruggeling en ex-jeugdspeler van Club, via de onderkant van de lat de 3-2. Na bekerhouder Standard in de vorige ronde ligt nu ook de andere finalist van vorig seizoen uit de Beker van België. Aangezien ook het Europees avontuur er zo goed al op zit, kan blauw-zwart zich nu ten volle focussen op de competitie. Daarin komt zaterdag het tweede gerangschikte KV Oostende op bezoek. KAS Eupen gaat donderdag voor het eerst in zijn geschiedenis in de trommel voor de kwartfinale van de Beker van België.

Doelpunten: 21′ Garcia (1-0), 51′ Onyekuru (2-0), 63′ Vanaken (2-1), 68′ Vossen (2-2), 95′ Blondelle (3-2).

KAS Eupen: Niasse, Diallo (69′ Blondelle), Diagné, Hackenberg, Al-Abdulrahman, Bassey, Garcia, Cases, Onyekuru, Sylla (83′ Taulemesse), Jeffren (70′ Lazare).

Club Brugge: Butelle, van Rhijn, Denswil, Poulain, De Bock (46′ Cools), Claudemir, Vormer, Vanaken, Izquierdo (84′ Refaelov), Vossen, Limbombe (64′ Wesley).

Gele kaarten: 17′ De Bock, 38′ Al-Abdulrahman, 38′ van Rhijn, 67′ Vormer, 82′ Diagné, 90′ Wesley, 91′ Poulain.

Scheidsrechter: Jonathan Lardot.