Club Brugge is opnieuw alleen leider na winst tegen Racing Genk

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Club Brugge hield zondag de drie punten thuis tegen Racing Genk. Dankzij goals van Stefano Denswil, Ruud Vormer en Lior Refaelov won blauw-zwart met 3-1. Nikos Karelis redde de Genkse eer.

Na de 5-0-zege van vorige week tegen Zulte Waregem had Michel Preud’homme geen enkele reden om te veranderen. De Brugse coach hield vast aan zijn succesrecept en dat betekent dat Abdoulay Diaby zijn basisplaats behield na het penalty-incident van vorige week. Bij de bezoekers, die hun in vorige play-offwedstrijden in Brugge nog nooit konden scoren, moest Peter Maes noodgedwongen één vervanging doorvoeren. Neeskens Kebano, die aan de kant staat met een rugblessure, werd vervangen door Ruslan Malinovskiy. Dat betekent dat dezelfde elf Genkenaars aan de aftrap kwamen die anderhalve week geleden nog met 4-2 wonnen van Club.

Nederlandse goals

Het eerste schot tussen de palen kwam van Vanaken, maar de eerste echt grote kans was voor de bezoekers. Plots stond Bailey oog in oog met Butelle, maar de Jamaicaan trapte recht op de Brugse doelman. Twee minuten later kreeg ook Castagne een mooie kans. De Genkse rechtsachter werd uit het oog verloren door Izquierdo, maar miste zijn controle. Na dat openingskwartier nam Club Brugge de controle over de wedstrijd over en halfweg de eerste helft stond het 1-0. Meunier zwiepte de bal voor tot bij Engels, diens kopbal werd eerst nog afgeblokt door Castagne, maar in de herneming kon hij de bal terugleggen tot bij Denswil en de Nederlander trapte beheerst binnen.

Club Brugge is opnieuw alleen leider na winst tegen Racing Genk
© BELGA

Loeier van Vormer

Nog geen minuut na de 1-0 leek Izquierdo al op weg naar de 2-0, maar Bizot kon er nog net een handje tegen zetten. Club duwde door en kreeg nog mogelijkheden via Vormer, Meunier en Refaelov, maar telkens stond of lag er wel een Genkse verdediger in de weg. De Limburgers konden daar nog weinig tegenoverstellen. Malinovskiy trapte eens hoog over en even later moest Butelle attent reageren op een verraderlijke voorzet van Castagne. Op slag van rust viel de verdiende 2-0 dan toch. Refaelov speelde met een listig balletje Diaby vrij. De Malinees legde terug tot bij Vormer, die zijn landgenoot Bizot bijna fusilleerde.

Club Brugge is opnieuw alleen leider na winst tegen Racing Genk
© BELGA

Refaelov maakt het af

Meteen na de rust kreeg Izquierdo een mooie kans. De Colombiaan dribbelde Castagne gek, maar vond dan Bizot op zijn weg. In de herneming trapte Vanaken hoog over. Na een kwartier in de tweede helft zag Racing Genk Malinovskiy geblesseerd uitvallen en net op het moment dat de bezoekers met tien op het veld stonden, viel de 3-0. Refaelov draaide zich knap weg van Ndidi en trapte de bal dan voorbij de Genkse doelman. Na dat derde Brugse doelpunt leek Genk zich neer te leggen bij de nederlaag. De ingevallen Vossen trapte nog tegen de paal en in de slotfase kon de ook al ingevallen Karelis nog de Genkse eer redden: 3-1.

Club Brugge is opnieuw alleen leider na winst tegen Racing Genk
© BELGA

Titel komt dichterbij

Club Brugge komt dankzij deze zege opnieuw alleen aan de leiding in play-off 1. Het telt nu drie punten meer dan Anderlecht en zes meer dan AA Gent. Volgen week volgt een verplaatsing naar de Gentse Ghelamco Arena, een week later komt de paars-witte rivaal op bezoek in Jan Breydel. Als Club zijn twee volgende wedstrijden wint, dan is de titel een feit. Voor Racing Genk worden het ook nog spannende weken. Het staat wel nog steeds op de vierde plaats, die recht geeft op een ticket voor de finale tegen de winnaar van play-off 2, maar voelt de hete adem van KV Oostende stilaan in de nek.

(KPL)

Doelpunten: 21′ Denswil (1-0), 43′ Vormer (2-0), 60′ Refaelov (3-0), 89′ Karelis (3-1).

Club Brugge: Butelle, Meunier (79′ De fauw), Denswil, Engels, De Bock, Simons, Vormer, Vanaken, Refaelov (70′ Gedoz), Diaby (63′ Vossen), Izqueirdo.

Racing Genk: Bizot, Uronen (46′ Hamalainen), Kabasele, Dewaest, Castagne, Ndidi, Pozuelo, Malinovskiy (61′ Karelis), Buffel, Samatta, Bailey (71′ Buyens).

Gele kaarten: 29′ Dewaest, 31′ Buffel, 35′ Engels, 67′ Kabasele, 77′ Samatta.

Scheidsrechter: Joeri Van de Velde.