Club Brugge in beroep tegen schorsing Victor Vazquez

Victor Vazquez ging tegen Moeskroen-Péruwelz op het been van David Hubert staan. © BELGA
Redactie KW

Club Brugge gaat in beroep tegen de schorsing van Victor Vazquez. De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) had de Spaanse middenvelder dinsdag een schorsing van drie speeldagen opgelegd, waarvan één met uitstel.

Vazquez ging tijdens het verloren duel tegen Moeskroen-Péruwelz op speeldag 7 (2-1) op het been van RMP-middenvelder David Hubert staan, nadat die de Spanjaard van Club een stevige por had verkocht. Scheidsrechter Serge Gumienny gaf een gele kaart, maar dat vond de Reviewcommissie niet streng genoeg en die verwees Vazquez naar de Geschillencommissie.

“Uit de tv-beelden blijkt dat de actie van de speler aan de aandacht van de scheidsrechter is ontsnapt. Vazquez stapt bewust op de knie van zijn tegenstrever en kan daarbij de bal niet meer raken“, klonk het bij de Geschillencommissie.

Boete van 1.200 euro

Club Brugge probeerde via meester Maeschalck een straf af te wenden door te verwijzen naar “minstens even zware, zo niet zwaardere fouten”, maar dat bezwaar kon de commissie van de KBVB niet in rekening nemen. Bovenop de schorsing kreeg Vazquez een boete van 1.200 euro.

Club Brugge gaat niet akkoord met dat vonnis en gaat in beroep. Blauw-zwart probeert de speler te recupereren voor de competitieduels bij Lokeren (27/9) en in eigen huis tegen landskampioen AA Gent (04/10).

Lichte blessure

Samen met Vazquez moeten ze zich vrijdag gaan verantwoorden voor de Geschillencommissie Hoger Beroep. Woensdagavond staat hij door een lichte blessure niet aan de aftrap in de zestiende finales van de Beker van België tegen Patro Eisden Maasmechelen.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier