Club Brugge houdt kwalificatiekansen gaaf, ondanks nederlaag tegen Napoli

Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Club Brugge verloor donderdagavond in eigen huis met het kleinste verschil van SSC Napoli.

In een leeg en dus ook sfeerloos stadion moest Club Brugge proberen iets te rapen tegen Napoli, dat al zeker was van groepswinst, om nog aanspraak te kunnen maken op kwalificatie voor de volgende ronde. Michel Preud’homme rekende daarvoor op dezelfde elf die zaterdag nog in de basis stonden tegen Zulte Waregem. Bij Napoli kregen heel wat sterspelers rust. Zo bleven Pepe Reina, Raul Albiol, Jorginho en Gonzalo Higuain zelfs achter in Italië. Dries Mertens is geblesseerd. Toch stonden er met Marek Hamsik, José Callejon en de Marokkaanse Belg Omar El Kaddouri enkele bekende namen in de basis.

Goal op slag van rust

De eerste helft had weinig om het lijf. Napoli nam in het openingskwartier wel het meeste initiatief en dat leverde ook een kans op voor Lopez, maar Spanjaard trapte op de buitenkant van de paal. Geleidelijk aan herstelde Club het evenwicht, maar echte kansen leverde dat op geen enkel moment op. José Izquierdo kon wel een paar keer dreigen, maar koos toen telkens voor de verkeerde optie. Vijf minuten voor de rust moest Bruzzese nog eens attent reageren op een schot van Valdiflori. Op de daaropvolgende hoekschop scoorden de bezoekers uit het niets. Chiriches won het duel van De fauw en tikte de 0-1 binnen.

Izquierdo kan niet scoren

Na de rust was er amper beterschap merkbaar. Opnieuw was de eerste kans voor de Italianen, maar El Kaddouri besloot voorlangs. Op het uur mocht Denswil een vrije trap nemen op een interessante positie, maar het schot van de Nederlander ging over. Twee minuten later trapte aan de overkant ook Callejon over het doel. Halfweg de tweede helft leek een mooie Brugse actie in de maak toen Izquierdo diep gestuurd werd, maar de Colombiaan duwde de bal te ver voor zich uit, waardoor Koulibaly kon opruimen. Zeven minuten later snoepte diezelfde Izquierdo Chiriches de bal, maar niemand bij Club was gevolgd om de voorzet binnen te duwen.

Nu een zege nodig

Club probeerde in het slotkwartier nog wat druk te ontwikkelen, maar veel grote kansen leverde dat niet op. Vossen kwam wel nog eens slechts een paar centimeter te kort om een voorzet van Meunier te kunnen verlengen. Preud’homme gooide nog Diaby, Vanaken en Pereira in de strijd, maar veel wijzigde dat niet aan het spelbeeld. De beste kans was zelfs nog voor de Italianen, maar Bruzzese liet zich niet verrassen door de ingevallen Hysaj. Club verliest zo al voor de derde keer in deze groepsfase, maar houdt toch zijn kansen op kwalificatie gaaf. Het moet daarvoor op de laatste speeldag wel gaan winnen in Midtjylland, dat vanavond verloor in Warschau.

Doelpunten: 41′ Chiriches (0-1).

Club Brugge: Bruzzese, Meunier, Mechele, Denswil, De fauw, Simons (88′ Pereira), Vormer, Vazquez (80′ Vanaken), Gedoz (80′ Diaby), Vossen, Izquierdo.

SSC Napoli: Gabriel, Maggio, Chiriches, Koulibaly, Strinic, Valdifiori, Chalobah (80′ Allan), Lopez, Hamsik (69′ Hysaj), Callejon (76′ Ghoulam), El Kaddouri.

Gele kaarten: 25′ Izquierdo, 37′ Lopez, 38′ Maggio, 65′ Denswil.

Scheidsrechter: Marius Avram (Roe.).