Club Brugge herpakt zich met simpele zege tegen OH Leuven

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Abdoulay Diaby nam beide doelpunten voor zijn rekening in de 2-0-overwinning van de Bruggelingen.

Bij Club Brugge voerde Michel Preud’homme opnieuw vier wijzigingen door in vergelijking met afgelopen zondag in Anderlecht. Brandon Mechele, Victor Vazquez, Tuur Dierckx en Leandro Pereira verhuisden naar de bank. Hun plaatsen werden ingenomen door Stefano Denswil, Hans Vanaken, Abdoulay Diaby en Jelle Vossen. Voor de 22ste keer in evenveel wedstrijden koos Preud’homme zo voor een andere opstelling. Bij Oud-Heverlee Leuven zat ex-Clubcoach Jacky Mathijssen op de bank. Ook hij voerde enkele wijzigingen door in vergelijking met afgelopen weekend. Kim Ojo is geblesseerd en John Bostock zat op de bank. In hun plaats speelden Alessandro Cerigioni en Leandro Trossard. In eigen huis had Club nog steeds het maximum van de punten, maar OHL verloor in zijn laatste drie matchen geen enkele keer.

Diaby zorgt voor opluchting

Het eerste deel van de eerste helft was behoorlijk slaapverwekkend. OHL kwam zich ingraven, terwijl Club veel te slordig speelde om een gaatje te vinden in de Leuvense muur. De beste kans in het eerste kwartier was zelfs nog voor de bezoekers, maar Bruzzese stond goed opgesteld om de kopbal van Reynaud te pakken. Na halfweg de eerste helft begonnen de Bruggelingen elkaar dan toch beter te vinden en op het half uur kreeg Vossen een reuzenkans, maar de Limburger trapte naast. Vooral Gedoz was een gevaarlijk heerschap op de rechterflank, maar het was uiteindelijk Diaby die voor de 1-0 kon zorgen. Claudemir verstuurde een lange bal naar Meunier, die met een lage voorzet Diaby bereikte en de Malinees had maar binnen te duwen. Meteen daarna kreeg Diaby nog een mogelijkheid, maar deze keer vond hij de vuisten van doelman Riou op zijn weg.

Club Brugge herpakt zich met simpele zege tegen OH Leuven
© BELGA

Diaby verdubbelt

In tegenstelling tot de voorbije wedstrijden kwam Club Brugge nu na de pauze wel gretig uit de kleedkamer. Meunier nam de eerste kans voor zijn rekening, maar zijn schot werd gepareerd door Riou en in de herneming vond ook Diaby de Franse doelman op zijn weg. Net voorbij het uur wierp Michel Preud’homme Vazquez in de strijd en dat leverde bijna meteen een doelpunt op. De Spanjaard verstuurde een voorzet richting de tweede paal, waar De Bock helemaal vrijstaand recht op Riou kopte. Vijf minuten later viel de verdiende 2-0 dan toch. Diaby kwam naar binnen, koos voor het schot en verschalkte zo de Leuvense doelman in de korte hoek. Tien minuten voor affluiten had ook de ingevallen Dierckx nog een schietkans, maar zijn bal ging naast. OHL kon daar weinig tegenoverstellen, al verrast Trossard in de slotfase wel nog met een scherp schot. Bruzzese liet zich echter niet verrassen.

Naar de vijfde plaats

Ook Jelle Vossen kreeg nog een mooie kans, maar zijn schot werd op de lijn gered door Reynaud en Bruzzese moest nadien ook nog eens ingrijpen op een harde knal van diezelfde Reynaud. Hoogstaand was het allemaal niet, maar na de nederlaag in Anderlecht knoopte blauw-zwart zo wel opnieuw aan met de overwinning. Club wipt dankzij deze zege ook over Racing Genk naar de vijfde plaats. De achterstand op de leiders KV Oostende en KAA Gent bedraagt nog steeds vijf punten. Anderlecht kan morgen mits winst in Kortrijk opnieuw uitlopen tot zes punten. Zaterdagavond gaat Club in Westerlo op zoek naar een zes op zes.

(KPL)

Club Brugge herpakt zich met simpele zege tegen OH Leuven
© BELGA

Doelpunten: 41′ Diaby (1-0), 69′ Diaby (2-0).

Club Brugge: Sébastien Bruzzese – Thomas Meunier, Oscar Duarte, Stefano Denswil, Laurens De Bock – Timmy Simons, Claudemir (90′ Davy De fauw), Hans Vanaken – Felipe Gedoz (60′ Victor Vazquez), Jelle Vossen, Abdoulay Diaby (77′ Tuur Dierckx).

OH Leuven: Rudy Riou – Pierre-Yves Ngawa, Romain Reynaud, Kostas Rougkalas, Pieterjan Monteyne – Yohan Croizet (58′ Romero Regales), Flavien Le Postollec, Kenneth Houdret (76′ Thomas Azevedo), Alessandro Cerigioni, Leandro Trossard – Samuel Asamoah (58′ Jordan Remacle).

Gele kaarten: Ngawa, De Bock.

Scheidsrechter: Christof Dierick.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier