Club Brugge gaat wellicht in beroep tegen de schorsing van Oscar Duarte

© BELGA
Redactie KW

De Costa Ricaan werd woensdag in het bekerduel tegen Cercle uitgesloten en het bondsparket eist een schorsing van twee speeldagen. Michel Preud’homme laat weten dat Club wellicht in beroep gaat.

Op de 26ste speeldag in de Jupiler Pro League neemt Club Brugge het zondag om 18 uur op tegen Sporting Lokeren. Blauw-zwart hoopt na de nederlaag in Kortrijk opnieuw te kunnen aanknopen met een overwinning. Mogelijk kan het daarvoor opnieuw een beroep doen op Felipe Gedoz en Lior Reafelov. “Beide spelers trainden ondertussen al opnieuw mee met de groep en morgen wordt beslist of ze ook in de wedstrijdselectie opgenomen worden”, vertelde Michel Preud’homme vrijdagmiddag op de wekelijkse persbabbel. Zondag kan Club ook nog rekenen op Oscar Duarte, die woensdag nog rood kreeg in het bekerduel tegen Cercle. Het bondsparket eist een schorsing van twee speeldagen, waardoor hij de matchen tegen AA Gent en Moeskroen-Péruwelz zou missen. “Maar wij zullen wellicht niet akkoord gaan met dat voorstel”, aldus Preud’homme. “Ik denk dat iedereen de beelden gezien heeft. Het was geen elleboogstoot, maar eerder een duw, nadat de Cercleverdediger Oscar al een paar keer vastgehouden had, zonder daarbij oog te hebben voor de bal.”

Op het randje

De Brugse coach kwam ook nog even terug op de nederlaag van afgelopen zondag in het Guldensporenstadion. “We hebben niet veel tijd gehad om er lang bij stil te staan, aangezien we woensdag al opnieuw aan de bak moesten. Ik heb zondag na de match al gezegd dat het spel van KV Kortrijk ons niet ligt. Een slecht veld, een tegenstander die op het randje speelt… Maar ook tegen zulke ploegen zullen wij in de toekomst moeten kunnen winnen. In de Beker van België deden we dat bijvoorbeeld wel al in Kortrijk. Of ik schrik heb dat nog meer ploegen ons op die manier zullen aanpakken ? Elke ploeg speelt met zijn kwaliteiten. Ik ben ervan overtuigd dat Lokeren zondag op een andere manier zal spelen, al wil ik wel benadrukken dat KV Kortrijk ook goede voetballers in huis heeft.”

Automatismen

Met Sporting Lokeren krijgt Club zondag een ploeg over de vloer waartegen het de voorbije jaren nauwelijks punten liet liggen. “Maar hoe vaker je wint, hoe dichter je bij het eerste puntenverlies komt”, waarschuwt Preud’homme. “Lokeren is een goede ploeg en dat zijn in het verleden ook altijd moeilijke wedstrijden geweest. Het is een team dat al lang samen speelt onder dezelfde coach, waardoor er dus heel wat automatismen aanwezig zijn. Voor mij is Sporting Lokeren absoluut een ploeg die thuishoort in play-off 1. Mocht dat dit seizoen niet lukken, zal dat wellicht te maken hebben met de Europese campagne dat het heeft moeten afwerken.”

Bekerfinale

Over de bekerfinale, die op zondag 22 maart gespeeld wordt, wou Preud’homme nog niet veel kwijt. “Eerst focussen wij nu op de wedstrijden tegen Lokeren, Aalborg en Gent. Ja, ik heb donderdag de halve finale van Anderlecht gezien, maar dan vooral omdat wij volgende week tegen Gent spelen. Of we Anderlecht een mentale tik kunnen uitdelen net voor de start van de play-offs ? Daar moeten we niet aan denken. Ik denk vooral aan het feit dat als wij Europees doorstoten, dat we dan maar één dag zullen hebben om ons voor te bereiden op die bekerfinale. Dat is niet gemakkelijk, maar hetzelfde geldt voor Anderlecht. Iedereen wil Europees spelen en iedereen wil een bekerfinale spelen, maar misschien zal ik dan toch keuzes moeten maken. Maar eerst moeten we de omstandigheden afwachten, want iedereen verwacht blijkbaar dat we ons gemakkelijk zullen kwalificeren tegen Aalborg. Ik kan jullie nu al zeggen: dat is een heel andere ploeg dan Brøndby of FC Kopenhagen.”

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier