Club Brugge gaat nu ook winnen in Torhout

Stefano Denswil duelleert met Jesse Mputu en Jary Gilliaert. © VDB

Voor ruim 2.000 toeschouwers won Club Brugge onder leiding van sportieve patron Philippe Clement zijn tweede West-Vlaamse oefenpot. Na de 0-3 in Knokke nam de landskampioen woensdagavond met 1-3 de maat van Torhout KM.

In een gezapige, aangename eerste helft werd de voetballogica gerespecteerd en was het de landskampioen die het meest aan zet was. Een bedrijvige Wesley Moraes lag al vroeg tweemaal aan de basis van evenveel doelpunten. Na 8 minuten knalde Storm de openingstreffer op het scorebord na een actie van Wesley. Bolingoli benutte na een kwartier de rebound na een knal van diezelfde Wesley om de score te verdubbelen. De thuisploeg pakte uit met een goede organisatie, zodat de blauw-zwarte aanvalsintenties niet resulteerden in hogere rustcijfers.

Aansluitingstreffer

Na de rust kwamen de Torhoutenaren aanvallend iets beter uit de verf en lukten de aansluitingstreffer na een dik uur. Het was de jeugdige Vandenbussche die een knappe voorzet voorbij Butelle schoot. Ondertussen had doelman Capelle, die na een seizoen inactiviteit zijn wederoptreden maakte, al wel gevat moeten tussenkomen op pogingen van Vanaken en Vlietinck. Izquierdo legde drie minuten voor affluiten, nadat hij knap door Timmy Simons in stelling werd gebracht, de eindstand met een heerlijke stiftbal vast.

(MB – Foto’s Bart)

Nikolas Storm rukt op. Hij wist de bal ook één keer in het mandje te leggen.
Nikolas Storm rukt op. Hij wist de bal ook één keer in het mandje te leggen.© VDB

Torhout KM: Ollivier (46′ Capelle), Cordie (46′ Depoorter), Theetaert (75′ Bonte), Willems (46′ Van Acker), Goddeeris (46′ Lannoo), Steur (46′ Vandenbussche), Bjorn Vandaele (46′ Haghedooren), Stubbe (75′ Vermander), Mputu (75′ Frutos), Hollevoet (75′ Kilian Vandaele), Gilliaert (75′ Maes)

Club Brugge – vóór de rust: Bruzzese, Denswil, Mechele, Cools, Bolingoli, Claudemir, Peeters, Touba, Storm, Wesley, Van Vaerenbergh.

Club Brugge – na de rust: Butelle, Lemoine, Poulain, Vlietinck, De Bock, Simons, Van Landschoot, Osei-Berkoe, Vanaken, Izquierdo, Vossen

Doelpunten: 8′ Storm 0-1, 14′ Bolingoli 0-2, 68′ Vandenbussche 1-2, 86′ Izquierdo 1-3