Club Brugge gaat met 1-0 onderuit bij Porto en lijdt vierde CL-nederlaag op rij

De startende elf van Club in Porto. © BELGA

De Champions League-campagne is nog geen succes gebleken voor Club Brugge. Woensdagavond ging het met 1-0 onderuit in Porto. Na vier wedstrijd staat Club nog puntenloos laatste in zijn poule. Kopenhagen is mathematisch nog bij te halen, maar dan moet Club in Leicester gaan winnen.

Club Brugge heeft ook de vierde groepswedstrijd in de Champions League verloren. Club startte met Vossen, Limbombe en Vanaken op de bank. Michel Preud’homme zat niet naast hen, hij moest vanuit de tribune geschorst toekijken. Ook Simons was er door schorsing niet bij. Club dreigde via Wesley en Claudemir, maar MPH zag hoe Silva kort voor de rust een hoekschop raak kopte. 1-0 bij de pauze, aan de rust verving de dienstdoende coach Clement een bleke Diaby door Limbombe die meteen meer gevaar stichtte. In de tweede helft kwamen ook nog Vanaken en Izquierdo hun meerwaarde etaleren. Club kreeg meer balbezit en dreigde ook. Vooral Vormer was dreigend, maar het was uiteindelijk Pina die in de slotfase nog het dichtst bij de gelijkmaker was. Maar Iker Casillas stond in de weg. Ruud Vormer kreeg ook nog een gele kaart, waardoor hij geschorst is voor de volgende wedstrijd. Die volgende CL-confrontatie is op dinsdag 22 november Leicester City – Club Brugge.

Club Brugge : Butelle, Cools, Poulain, Denswil, Van Rhijn, Claudemir, Pina, Vormer, Diaby (46′ Limbombe), Bolingoli (65′ Vanaken) en Wesley (77′ Izquierdo).

Doelpunt : 37′ Silva 1-0.

Geel : Diaby en Vormer.