Club Brugge-fan krijgt tientallen telefoontjes van AA Gent-supporters

Thibault Vander Donckt naast een van z'n helden, Mathew Ryan
Redactie KW

Een kameraad zorgde er voor dat de telefoon van de Clubsupporter donderdag de hele dag roodgloeiend stond.

Club Brugge-fan Thibault Vander Donckt (20) uit Moorsele zal donderdag 21 mei 2015 niet snel vergeten. Niet alleen omdat Gent straks kampioen kan worden ten nadele van zijn favoriete club, maar vooral omdat een vriend -een echte Buffalo- hem een ludieke poets bakte.

Michiel De Rouck plaatste vandaag 2 tickets online voor de kampioenenmatch Gent – Standard die zogezegd te koop waren. Uiteraard mét contactgegevens van Thibault Vander Donckt. De rest kunt u al raden. “Tientallen telefoontjes en sms’jes, zelfs bijna honderd, kwamen binnen. Ik zat in de bib in Gent waar ik aan het studeren was en voelde me echt ongemakkelijk. Ik wist niet wat er gaande was tot iemand me duidelijk maakte dat er tickets onder mijn naam op tweedehands.be circuleerden. Ik heb veel mensen moeten teleurstellen”, lacht Thibault.

Club Brugge-fan krijgt tientallen telefoontjes van AA Gent-supporters

“Het waren vreemd genoeg vooral vrouwen die me contacteerden. Eén iemand bood me zelfs 300 euro voor 1 ticket.”

De Gentse student postte in eerste instantie ook een bericht op Facebook om de ‘dader’ op te sporen. Die maakte zich al snel bekend. Zijn vrienden konden de grap wel smaakten en vonden zijn frustratiebericht massaal leuk.

Natuurlijk hoop ik nu nog meer dat AA Gent straks gewoon naast de titel grijpt

Thibault kan uiteindelijk wel lachen met de prank. “Sowieso pak ik de kerel die me dit lapte terug. Natuurlijk hoop ik nu nog meer dat AA Gent straks gewoon naast de titel grijpt. Ik geloof nog in de kansen van Club. Normaal zou ik naar Charleroi gaan, maar mijn moeder forceerde me eigenlijk om te studeren. Tegen KV Kortrijk teken ik wel weer present voor de echte kampioenenmatch.”

(MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier