Club Brugge en Abdoulay Diaby vangen bot in tweede aanleg

© BELGA
Redactie KW

Club Brugge kan zaterdag op de eerste speeldag van Play-off I tegen KV Oostende dan toch niet rekenen op Abdoulay Diaby.

De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Belgische voetbalbond (KBVB) heeft de Malinese spits van blauw-zwart vrijdag twee speeldagen schorsing (waarvan één effectief) en 800 euro boete opgelegd wegens zijn rode kaart in de finale van de Beker van België.

In de met 1-2 verloren bekerfinale op 20 maart tegen Standard toonde scheidsrechter Verbist in de 51e minuut de rode kaart aan Diaby. De 25-jarige Malinees kreeg aanvankelijk de overtreding mee, maar trapte na op Standard-verdediger Kosanovic. Het Bondsparket vroeg één speeldag schorsing, waardoor Club Brugge zijn POI-campagne tegen KV Oostende in het Roeselaarse Schierveldestadion zonder Diaby zou moeten aanvangen. De verliezende bekerfinalist verzette zich tegen het strafvoorstel en hoopte op vrijspraak. De Geschillencommissie Betaald Voetbal voegde dinsdag nog een speeldag voorwaardelijke schorsing toe. Ook daar kon Club Brugge zich niet in vinden. De Geschillencommissie Hoger Beroep besliste echter het oordeel in eerste aanleg te volgen.

“Jeugdige leeftijd geen element”

“Uit de tv-beelden blijkt dat Diaby de bal niet speelt, maar naar Kosanovic trapt. Natrappen hoort absoluut niet thuis in het voetbal. De jeugdige leeftijd kan geen element zijn voor het bepalen van de strafmaat. Een speler moet zich altijd kunnen beheersen. Diaby raakt bij zijn ontoelaatbaar natrappen zijn tegenstrever niet, waardoor een deel van de sanctie met uitstel kan verleend worden”, klinkt het vonnis in tweede aanleg.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier