Club Brugge en AA Gent delen punten in spektakelwedstrijd

Club Brugge leek de match in handen te hebben, maar de rode kaart voor Oscar Duarte bleek een kantelmoment.

Michel Preud’homme voerde opnieuw vijf wissels door in vergelijking met de ploeg die afgelopen donderdag aan de Europese wedstrijd tegen FC Kopenhagen begon. Davy De fauw, Francisco Silva en Victor Vazquez verhuisden naar de bank, terwijl Nicolas Castillo en Waldemar Sobota zelfs niet eens de wedstrijdselectie zaten. Thomas Meunier, Fernando Menegazzo, José Izquierdo, Tom De Sutter en Lior Refaelov namen hun plaats in. Bij de Buffalo’s begon Handzamenaar Brecht Dejaegere in de basis. Beide ploegen begonnen goed aan de wedstrijd, met kansjes aan beide kanten en na een klein kwartier waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Een bal bleef even hangen in het strafschopgebied en Danijel Milicevic zette er zijn voet tegen en krulde de bal knap voorbij Ryan in de verste hoek.

Tweemaal De Sutter

Nadien viel de wedstrijd wat stil en vanuit de tribune kwam zelfs het eerste gefluit. In het laatste kwartier van de eerste helft slaagde blauw-zwart er toch nog in om de scheve situatie helemaal om te draaien. Op het half uur knikte De Sutter een knappe voorzet van Meunier voorbij Matz Sels. Voor de Oost-Vlaming was het zijn eerste doelpunt van het seizoen in competitieverband, nadat hij eerder al in de Beker van België én de Europa League gescoord had. Kort nadien ontsnapte Gentspits Laurent Depoitre aan rood na een duidelijke elleboogstoot aan Brandon Mechele. Op slag van rust viel dan de 2-1. Na een hoekschop van Lior Refaelov stond De Sutter moederziel alleen aan het penaltypunt en hij aarzelde niet om zijn tweede van de namiddag tegen de touwen te jagen. Helemaal in het slot van de eerste helft was er ook nog een knappe actie tussen Felipe Gedoz en José Izquierdo, maar het schot van die laatste werd afgeblokt.

Rood Duarte

De tweede helft begon rampzalig voor de thuisploeg. Na zeven minuten in de tweede helft ging Oscar Duarte even aan het truitje hangen van de doorgebroken Benito Raman, waarna hij een tackle op de bal uitvoerde, maar toch stuurde ref Vertenten de Costa Ricaan met rood naar de kleedkamer. Een te strenge beslissing, want ook Brandon Mechele leek nog op tijd terug. Michel Preud’homme moest herschikken en bracht Silva in de plaats van Izquierdo. Tom De Sutter scoorde kort nadien tweemaal in enkele minuten tijd, maar telkens werd hij terecht afgevlagd voor nipt buitenspel. En het drama voor Club werd nog groter toen doelman Mathew Ryan zich in de 63ste minuut helemaal miskeek op een verre trap van Rafinha en de bal door zijn vingers liet glippen.

Slotoffensief

Voor Club werd het in het laatste half uur nog pompen of verzuipen. AA Gent voerde de druk op en onder andere Depoitre en Raman kregen kansen voor de bezoekers, maar Ryan liet zich niet meer verrassen. Het slotoffensief was zelfs nog voor de Bruggelingen, onder leiding van de ingevallen Victor Vazquez, die ondanks een neusbreuk zonder masker speelde. Timmy Simons en Fernando Menegazzo konden elk nog één keer uithalen, maar Sels stond telkens paraat. In een bijzonder spannende slotfase gingen beide ploegen nog voluit op zoek naar de drie punten, maar gescoord werd er niet meer.

Doelpunten: 13′ Milicevic (0-1), 33′ De Sutter (1-1), 44′ De Sutter (2-1), 63′ Rafinha (2-2).

Club Brugge: Ryan, Meunier, Duarte, Mechele, De Bock, Simons, Menegazzo, Gedoz (81′ Vazquez), Izquierdo (54′ Silva), De Sutter (66′ Oulare), Refaelov.

AA Gent: Sels, Rafinha, Gershon, Lepoint (84′ Pollet), Asare, Neto, Milicevic, Foket, Dejaegere (61′ Soumahoro), Raman (80′ Saief), Depoitre.

Gele kaart: 68′ Foket.

Rode kaart: 52′ Duarte.

Scheidsrechter: Bart Vertenten.