Club Brugge boekt zijn tweede uitzege van het seizoen in Moeskroen

Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

José Izquierdo en Jelle Vossen zorgden voor de doelpunten in de 0-3-overwinning van de landskampioen.

In Moeskroen ging Club Brugge op zoek naar zijn tweede uitzege van het seizoen en een derde overwinning op rij. Preud’homme koos deze keer centraal achterin voor Poulain en Denswil, waardoor Simons opnieuw een rijtje naar voren schoof. Ook Claudemir kwam opnieuw in de ploeg ten nadele van Pina, die rust gegund werd. Voorin kreeg Vossen de voorkeur op Diaby. Bij Moeskroen voerde Glen De Boeck slechts één wijziging door in vergelijking met vorige week, toen gewonnen werd bij Westerlo. Vagner nam zijn plaats onder de lat opnieuw in.

Izquierdo opent score

Jelle Vossen opende al vroeg de score voor de Bruggelingen, maar het doelpunt werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Het was echter uitstel van executie, want na negentien minuten zorgde Izquierdo dan toch voor de 0-1. Na een afgeweken voorzet van Simons had de Colombiaan alle tijd en ruimte om af te werken. Omdat de Brugse fans het doelpunt vierden met Bengaals vuur, wat voor veel rook zorgde, lag de match vijf minuten stil. Na die onderbreking kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en het wou zelfs een penalty voor handspel van Denswil, maar scheidsrechter Lambrechts oordeelde dat het om een aangeschoten bal ging.

Honderdste van Vossen

Izquierdo legde de wedstrijd al vroeg in de tweede helft in een beslissende plooi. Claudemir ontfutselde Peyre de bal en bediende het Brugse goudhaantje, die koelbloedig afwerkte. Moeskroen had geen antwoord meer in huis en Club bleef de dominante ploeg, maar verzuimde aanvankelijk om Les Hurlus helemaal af te maken. Waar Vossen al de hele wedstrijd naar op zoek was, kwam er een kwartier voor affluiten dan toch: zijn honderdste doelpunt in de Jupiler Pro League. Weer was Claudemir de aangever en de Limburger trapte de bal hard tegen de touwen.

Op naar Kopenhagen

Met drie doelpunten was de klus geklaard voor de landskampioen en nog maar voor de derde keer dit seizoen kon Club ook achterin de nul houden. Butelle beleefde een rustige avond, maar moest op het einde toch nog zijn kunnen tonen op een kopbal van Anderlechthuurling Trezeguet. Club heeft zo zijn tweede uitzege van het seizoen beet en rukt in het klassement op naar een voorlopig gedeelde derde plaats, al komen straks alle andere ploegen nog in actie. In Brugge wordt nu uitgekeken naar de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. Dinsdag gaat Club op bezoek bij FC Kopenhagen.

Doelpunten: 19′ Izquierdo (0-1), 54′ Izquierdo (0-2), 76′ Vossen (0-3).

Moeskroen: Vagner, Tirpan, Huyghebaert (81′ Gulan), Peyre, Simic, Hubert, Trezequet, Stojanovic, Markovic, Viola (72′ Mohamed), Ferber (65′ Diedhiou).

Club Brugge: Butelle, van Rhijn, Poulain, Denswil, De Bock, Simons, Claudemir, Vormer (81′ Pina), Vanaken, Izquierdo (72′ Limbombe), Vossen (86′ Wesley).

Gele kaarten: 28′ Markovic, 29′ van Rhijn.

Scheidsrechter: Erik Lambrechts.