Club Brugge blijft steken op gelijkspel tegen Charleroi

Club Brugge speelde zaterdagavond 1-1 gelijk tegen Charleroi. Het tegendoelpunt kwam er na een discutabele strafschop.

Michel Preud’homme moest het tegen Charleroi doen zonder de geblesseerde Vossen. Wesley Moraes was wel terug en Club begon met dezelfde elf die verloren op Gent. Bjorn Engels moest zich opnieuw tevreden stellen met een plaats op de bank. Opvallende nieuwkomer op die bank: Anthony Limbombe, terug uit blessure. Bij tegenstander Charleroi ontbrak Harbaoui, zijn plaats in de spits werd ingenomen door Bedia. Het veld lag er alvast perfect bij, een biljartlaken.

Club begon goed aan de wedstrijd en zette Charleroi meteen vast op eigen helft. Vanaken verliet regelmatig zijn linkerflank en deelde de lakens uit. Tot noemenswaardige kansen leidde dat niet en na tien minuten moest Club wat gas terugnemen. De bezoekers konden de bal beter in de rangen houden en dwongen de eerste grote kans van de match af. Na een vrije trap stond Bedia moederziel alleen in het strafschopgebied, maar hij trapte knullig naast de bal. Club reageerde op hoekschop. Simons kon een bal uit het pak in één keer op de slof nemen, maar de bal hobbelde net naast. Het volgende kwartier viel er helemaal niets te beleven op Jan Breydel. Club kreeg de bal van Charleroi en deed er heel weinig mee. Preud’homme vroeg zijn spelers om sneller de lange bal te spelen op Wesley, maar veel zoden bracht dat niet aan de dijk. Van Rhijn kwam nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn vrije trap werd uit doel geranseld door Penneteau. Club miste creativiteit en bij de rust stond het nog steeds 0-0.

Het moest anders voor Club en Preud’homme begon met twee wissels aan de tweede helft. Engels nam de plaats in van de geblesseerde Poulain, terwijl Rotariu in de ploeg kwam voor een bleke Claudemir. Club ging met drie achterin spelen en werd meteen beloond voor de druk vooruit. Na een één-twee met Simons besloot Wesley in de draai uit te halen en zijn trap belandde pardoes in de verste doel. Na 47 minuten stond de thuisploeg op rozen. Club ging door op dat elan en kon nog dreigen via onder meer Rotariu en Simons. Mazzu bracht daarna Benavente en Tainmont in de ploeg om offensief beter uit de verf te komen. Een kwartier voor tijd gingen de poppen aan het dansen. Bij een voorzet van Charloroi gaf Tainmont een heel licht duwtje in de rug van Van Rhijn. Die sprong in de lucht en raakte daarbij de bal met de hand. Ref Wouters legde de bal op de stip en dat leverde hevig protest op van de Brugse bank. Bedia trapte de bal in de linkerhoek. Butelle leek de strafschop te pakken, maar liet de bal glippen door zijn handen: 1-1. Met nog een kwartier te spelen maakte Limbombe zijn comeback om te proberen toch nog de bakens te verzetten. Club probeerde met lange ballen nog gevaar te winnen, maar op een kopbal van Wesley na, kon het de bezoekende doelman niet meer bedreigen. Het bleef 1-1.