Club Brugge blijft steken op 1-1-gelijkspel tegen FC Kopenhagen

Beide doelpunten vielen pas in de absolute slotfase van de wedstrijd.

Er vielen opnieuw enkele verrassingen te noteren in de Brugse basiself. Op de rechtsachter gaf Michel Preud’homme de voorkeur aan Davy De fauw, waardoor Thomas Meunier naar de bank verhuisde, en Fransisco Silva verdreef op het middenveld Fernando Menegazzo uit de ploeg. In de spits koos Preud’homme voor drie nieuwe namen in vergelijking met de match van afgelopen zondag in Lokeren. Waldemar Sobota en Felipe Gedoz bevolkten de flanken en speelden in steun van diepe spits Nicolas Castillo. Lior Refaelov, José Izquierdo en Tom De Sutter begonnen op de bank. Bij FC Kopenhagen was Tom Høgli uiteraard de bekendste naam in de basis.

Matige eerste helft

In de eerste helft viel weinig te beleven. Nicolas Castillo claimde in de openingsfase een strafschop, maar de Chileen ging veel te gretig neer. Blauw-zwart kreeg in die eerste drie kwartier een resem hoekschoppen, maar veel gevaar leverde dat deze keer niet op. Gedoz en Sobota kregen kleine kansjes, maar konden de Deense doelman amper bedreigen. De grootste kans voor de bezoekers was voor Mikael Antonsson, maar zijn kopbal ging recht in de handen van doelman Mathew Ryan. In de slotseconden van de eerste helft viel dan toch wat animo te beleven, toen Andreas Cornelius bijna zijn eigen doelman verraste door een inzenden van Gedoz te verlengen, maar doelman Stephan Andersen schudde een knappe redding uit zijn mouw.

Goals in de slotfase

Club begon offensiever aan de tweede helft en dat leverde in het eerste kwartier ook enkele mooie kansen op. Eerst spatte een vrije trap van Castillo op de lat uiteen en even later stond hij moederziel alleen in het strafschopgebied, maar zijn kopbal miste richting. Nog eens drie minuten later kwam Gedoz knap naar binnen, maar zijn schot werd over de lat geduwd door de bezoekende doelman. Nadien verwaterde het spel opnieuw en beide ploegen leken vrede te nemen met een puntendeling. FC Kopenhagen versierde in de hele tweede helft amper één kans, maar het was wel meteen raak. In de 89ste minuut verraste Daniel Amartey vriend en vijand door een bal in één keer op de slof te nemen en de bal verdween enig mooi in de winkelhaak. Club leek op weg naar een derde nederlaag in evenveel thuismatchen tegen de Deense club, maar in blessuretijd zorgde Victor Vazquez met een knappe gekruiste trap toch nog voor een verdiend gelijkspel.

Tweede plaats

Na drie speeldagen staat Torino, dat donderdagavond in eigen huis met 2-0 won van HJK Helsinki, met zeven punten aan de leiding in groep B. Club volgt op de tweede plaats met vijf punten en FC Kopenhagen heeft nu vier eenheden. HJK Helsinki is na drie wedstrijden nog steeds op zoek naar zijn eerste punten. Op donderdag 6 november gaan de Bruggelingen op de vierde speeldag op bezoek in het Parken Stadion van Kopenhagen.

Doelpunten: 89′ Amartey (0-1), 92′ Vazquez (1-1).

Club Brugge: Ryan, De fauw, Mechele, Duarte, De Bock, Simons, Silva (79′ Izquierdo), Vazquez, Sobota (56′ Refaelov), Castillo (69′ De Sutter), Gedoz.

FC Kopenhagen: Andersen, Høgli, M. Jørgensen, Antonsson, Bengtsson, Kacaniklic (64′ Gislason), Amankwaa (81′ Claudemir), Amartey, Delaney, Cornelius, N. Jørgensen (68′ De Ridder).

Gele kaarten: 38′ Silva, 49′ Amartey, 66′ Delaney, M. Jørgensen.

Scheidsrechter: Michael Oliver (Eng.).