Club Brugge blijft in het spoor van Gent na 3-1-zege tegen Oostende

José Izquierdo © BELGA
Redactie KW

Club Brugge won zijn eerste match in play-off 1. Na een moeilijk matchbegin werd het 3-1 in de West-Vlaamse derby tegen KV Oostende.

Michel Preud’homme pakte uit met maar liefst vijf nieuwe namen na de pijnlijke nederlaag tegen Anderlecht en dat zorgde voor een stroef matchbegin. Club Brugge nam weliswaar het initiatief, maar creëerde te weinig tempo om KV Oostende te verontrusten. Het was zelfs even schrikken toen KV Oostende zowaar op voorsprong kwam na zijn eerste kans. Landry Nani Dimata knikte binnen, al ging Club-goalie Ludovic Butelle niet vrijuit bij die goal. Oostende kon zelfs even het gaspedaal dieper induwen, maar Club rechtte dan toch de rug. En hoe. In amper één minuut tijd zette het de match naar zijn hand. Eerst knalde Jelle Vossen de 1-1 tegen de netten, niet veel later zorgde José Izquierdo, die voor de match zijn Gouden Schoen had gekregen, voor de 2-1. Twee keer betrokken in de actie: Dorin Rotariu.

De tweede helft begon niet zo goed voor Oostende. Doelman Proto moest geblesseerd van het veld, William Dutoit was zijn vervanger. Net voor de rust moest Laurens De Bock trouwens ook al met een blessure naar de kant, Dion Cools was zijn vervanger. Rotariu zorgde voor het eerste gevaar, maar KVO prikte even tegen via Berrier. Oostende kwam weer beter in de match, maar José Izquierdo zorgde dan met zijn tweede van de avond voor de beslissing: 3-1. Hij trapte gemakkelijk in de korte hoek van Dutoit binnen. Oostende probeerde de schade te beperken, Dutoit pakte nog pogingen van Vossen en Izquierdo. (OVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier