Club Brugge blijft achter met 3 op 12 na derde gelijkspel op rij

Sam Bracke
Sam Bracke Medewerker KW

Club Brugge en KRC Genk hielden het zaterdagavond op een 2-2-gelijkspel in een geanimeerde topper.

Ivan Leko koos voor zijn beproefde concept met het duo Diaby-Wesley voorin, ten nadele van de tandem Vossen-Dennis. Cools was terug uit schorsing en verving Tomecak op rechts.

Bezoekend coach Philippe Clement, dit seizoen al toe aan tweede passage in ‘zijn’ Jan Breydel, opteerde voor Ndongala op de flank, waardoor Buffel naar de bank verdween. Pozuelo schoof een rijtje vooruit en daardoor kon Malinovskiy zich iets meer aanvallend uitleven.

Slappe start van blauw-zwart

Het waren de bezoekers die met het meeste dadendrang naar voren startten. Na ruim tien minuten kwam KRC Genk dan ook op voorsprong na een mooie verticale combinatie tussen Malinovskiy en Pozuelo. Die laatste stuurde Karelis knap diep en hij werkte beheerst af: 0-1. Club zat aanvankelijk niet goed in de wedstrijd, maar bezoeker Nastic hielp de Bruggelingen een handje door aan de rand van de zestien een duidelijke penaltyfout op Diaby te begaan. Een koud kunstje voor Vanaken, die de bordjes na een kwartier al in evenwicht bracht.

De gelijkmaker was voor blauw-zwart het sein om zich beter in de match te knokken. De thuisploeg nam onder de vleugels van een sterke Vanaken de partij in handen en versierde ook enkele halve kansjes. Nakamba ging echter te nadrukkelijk op zoek naar een tweede strafschop en kreeg terecht geel voor zijn fopduik. Hij mist daardoor het duel van zondag op Standard. Ondertussen bleef het opletten voor de scherpe counters van de Limburgers. En ook op stilstaande fases waren de bezoekers dreigend: Vermeer kon een vrije trap van Pozuelo maar net uit zijn doel ranselen.

Karelis faalt vanop de stip, Malinovskiy niet

In een geanimeerde tweede helft, waarin het vlotjes op en neer ging, verkwanselde Wesley een niet te missen kans op de 1-2. Het leek de Bruggelingen zuur op te breken toen de bezoekers op het uur een strafschop kregen na een haakfout van Vanaken op Pozuelo. Karelis vlamde het leer echter naast de kooi, Club kroop door het oog van de naald. En amper twee minuten later stond het 2-1 in plaats van 1-2. Na een Genkse interceptie rolde het leer aan de rand van de zestien voor de voeten van Vanaken, die de bal enig mooi voorbij Vukovic krulde.

De penaltymisser speelde duidelijk in de hoofden van de Genkenaars. Vlak na de 2-1 speelde Colley te kort terug naar zijn doelman, Diaby kon net niet profiteren. Club had de zaken onder controle, maar het bleef toch uitkijken voor ingevingen van de sterke bezoekende middenvelders. Op een spelhervatting vuurde Malinovskiy nog een racket af richting doel, maar Vermeer stond pal.

Even later versierden de bezoekers – na handspel van Nakamba – nog een tweede elfmeter. Malinovskiy faalde niet: 2-2. In de slotfase trokken de Bruggelingen nog met man en macht naar voor en Mechele was nog dicht bij de winning goal, maar het bleef bij een gelijkspel. Na drie gelijke spelen op rij blijft blauw-zwart met 3 op 12 achter. Het laat zo andermaal na te profiteren van het puntenverlies van de concurrentie.