Club Brugge bewaart goede herinneringen aan Lokeren, maar “statistieken willen niets zeggen”

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Op zijn wekelijkse persbabbel blikte Michel Preud’homme vrijdagmiddag vooruit op de trip van zondagnamiddag naar Sporting Lokeren.

Club Brugge mocht deze week Felipe Gedoz en Stefano Denswil opnieuw verwelkomen op de groepstraining. De ziekenboeg loopt zo stilaan leeg bij blauw-zwart. “Maar Victor Vazquez traint wel nog individueel”, weet de Brugse coach te vertellen. “Zondag zal hij wellicht sowieso niet kunnen spelen, aangezien hij een schorsing voor twee speeldagen voorgesteld kreeg. Wij gingen wel in beroep en hopen dat gereduceerd te zien worden tot één speeldag.”

Goed gevoel

Club Brugge moest zich na de nederlagen tegen Moeskroen-Péruwelz en Napoli herpakken en deed dat ook met twee ruime overwinningen tegen Waasland-Beveren en Patro Eisden Maasmechelen. “Je voelt je natuurlijk altijd beter als je wint. In sommige wedstrijden hadden we meer verdiend dan een nederlaag, maar dan moet je het ook kunnen afmaken. We zijn al aan elke match begonnen met de doelstelling om te winnen en bijna overal hebben we daar ook kansen toe gehad.”

Moeilijke matchen

Zondag gaat Club Brugge op bezoek bij Sporting Lokeren en het bewaart goede herinneringen aan die verplaatsing. Van de laatste tien wedstrijden op Daknam kon blauw-zwart er zeven winnen en werd één keer gelijk gespeeld. “Maar statistieken willen niks zeggen. Ik herinner me van de vorige keren dat het telkens moeilijke wedstrijden waren. Wat het grote verschil is tussen het Lokeren van dit seizoen en het Lokeren van vorig seizoen ? Er zijn natuurlijk veel nieuwe spelers, maar de basis is wel nog altijd dezelfde. Elke trainer zorgt dan natuurlijk voor de nodige variaties.”

Drie verschillende types

Afgelopen zondag tegen Waasland-Beveren koos Michel Preud’homme voor een tweespitsensysteem met Jelle Vossen en Leandro Pereira. Dat leek alvast een goede combinatie. “Met Diaby, Vossen en Pereira hebben wij drie verschillende types in huis. Dat is perfect. Ze zijn alle drie in staat om met twee voorin te spelen. Mijn aanvallers krijgen een bepaalde vrijheid, maar dat gebeurt wel altijd in een bepaald stramien. Dat hebben de nieuwkomers moeten leren.”

Keeperskwestie

Opvallend gegeven afgelopen woensdag in de bekermatch in Maasmechelen: Sebastien Bruzzese, en niet Sinan Bolat, stond onder de lat. Was Preud’homme dan niet tevreden over zijn doelman ? “Waarom vragen jullie mij niet of ik dan ook niet tevreden was over Mechele, Vormer en Pereira, die ook allemaal niet gespeeld hebben ?”, besluit de coach met een vraag.

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier