Club Brugge bereikt principeakkoord met Bursaspor in zaak-De Sutter

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Tom De Sutter zal eerst nog met Club de dubbele confrontatie met Manchester United afwerken.

Het was Vincent Mannaert zelf die donderdagmiddag de verzamelde pers toesprak net voor de wekelijkse persbabbel van Michel Preud’homme. “Er wordt al lang gespeculeerd over Tom De Sutter, maar nu kan ik melden dat er een principeakkoord is tussen beide clubs”, aldus de general manager van Club. “De afspraak is dat Tom nog bij Club blijft tot en met de terugwedstrijd tegen Manchester United. Of dat geen risico inhoudt, mocht Tom zich blesseren ? Misschien wel, maar wij waren ook geen vragende partij voor een vertrek.”

Geen eerste keuze

Tom De Sutter zit in elk geval gewoon in de selectie voor de wedstrijd van morgenavond tegen KV Kortrijk. “Ik zal Tom zeker nog gebruiken, maar ik ken ook de situatie”, pikt Michel Preud’homme in. “Tom zal misschien geen eerste keuze meer zijn, maar hij zal er wel staan als we hem nodig hebben. We staan nu voor vier belangrijke wedstrijden.”

Vervanger op komst

Ondertussen wordt bij Club werk gemaakt van een vervanger. “Het is evident dat er een volwaardig alternatief komt”, aldus Mannaert. Toch is Club niet specifiek op zoek naar hetzelfde type spits als De Sutter. “Met Oulare hebben we al zo iemand in onze kern”, vult Preud’homme opnieuw aan. “Daarnaast hebben we met Diaby en Dierckx ook nog twee snelle, vinnige aanvallers in huis. Misschien moeten we dus iets halen wat we nog niet hebben, maar het is zeker dat het een kwaliteitsvolle spits wordt die er meteen moet staan.”

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier